Коли Європа відкриє кордони - в Брюсселі ухвалили радикальне рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли Європа відкриє кордони - в Брюсселі ухвалили радикальне рішення

Коли Європа відкриє кордони - в Брюсселі ухвалили радикальне рішення
Джерело:  online.ua

Кордони Європи залишаються закритими ще на 30 днів. Таку рекомендацію країнам Шенгенської зони дала Єврокомісія, яка запропонувала продовжити до 15 червня обмеження на "необов'язкові поїздки". Ця рекомендація адресована 30 країнам. Йдеться про 26 членів Шенгенської зони, а також про чотирьох асоційованих з нею країнах - Ісландії, Ліхтенштейні, Норвегії та Швейцарії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Хоча деякі держави ЄС та асоційовані з Шенгенською зоною країни почали вживати підготовчі кроки по ослабленню заходів боротьби з поширенням пандемії, ситуація як в Європі, так і в світі залишається нестійкою", - відзначили в Єврокомісії.

У виконавчому органі ЄС додали, що через те, що небезпека, пов'язана з коронавірусом не минула, країнами Шенгенської зони слід продовжити обмеження на в'їзд на зовнішніх кордонах. Як відомо, раніше Єврокомісія рекомендувала починати з відкриття з внутрішніх кордонів ЄС, і лише після цього переходити до зовнішніх меж. Ця порада, як уточнили в Брюсселі, залишається в силі.

"Обмеження на вільне пересування і контроль на внутрішніх кордонах слід знімати поступово, перш ніж ми знімемо обмеження на зовнішніх кордонах і гарантуємо в'їзд в ЄС для нерезидентів, а також для подорожей, які не є необхідними", - підкреслила єврокомісарка з питань внутрішніх справ Ільва Йоханссон.

Важливо додати, що глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен раніше радила не планувати літню відпустку в 2020 році, так як не виключено, що в Європі не відкриють кордони до осені. Вона закликала європейців до дисципліни і терпіння, зазначивши, що весь світ змушений має навчитися жити з коронавірусом протягом багатьох місяців, можливо, і в наступному році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ прийняла нове радикальне рішення через коронавірус  - вона залишила в силі режим глобальної надзвичайної ситуації у зв'язку зі спалахом інфекції Covid-19 в світі, який був введений 30 січня. Наступне засідання з питання режиму надзвичайної ситуації буде скликано ВООЗ через 90 днів. Втім, за словами глави ВООЗ, скасувати режим НС можуть і раніше, якщо дозволить ситуація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?