Лукашенко зробив новий скандальний випад проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко зробив новий скандальний випад проти України

Лукашенко зробив новий скандальний випад проти України
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко відзначився новим скандальним випадом проти України. 9 травня, в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, він забув про внесок українців, мільйони яких віддали свої життя заради миру. Але президент Білорусі в своєму привітанні зі святом, зокрема адресованому голові Росії Володимиру Путіну, згадав тільки білорусів і росіян, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу білоруського глави.

"Неоціненний внесок в загальну Перемогу над фашизмом білорусів і росіян. Ми пишаємося силою духу і безприкладною мужністю доблесних воїнів і трудівників тилу. Схиляємо голови перед тими, хто віддав життя за Батьківщину. Переконаний, що єдність, дружба і взаємовиручка наших народів, перевірені в найтяжких випробуваннях військового часу, залишаться непорушною основою для подальшого стратегічного розвитку білорусько-російського партнерства ", - йдеться в привітанні Лукашенко.

У свою чергу Путін у відповідному привітанні Лукашенко заявив, що перемога над нацизмом є "великим надбанням росіян і білорусів".

Важливо відзначити, що Путін постійно намагається "привласнити" перемогу у Другій світовій війні і переписати історію. За це він неодноразово піддавався критиці лідерів провідних країн світу. 9 травня, в День перемоги, главу Кремля поставив на місце і український президент Володимир Зеленський. Він нагадав Путіну, що ніхто не може приватизувати перемогу над нацизмом і говорити, що вона могла статися і без українців.

"Понад сім мільйонів українців в складі антигітлерівської коаліції протидіяли нацизму як на рідній землі, так і на різних континентах планети. Безсумнівно, людський подвиг не має паспорта. Але внесок українців в перемогу над нацизмом - величезний. І сьогодні ніхто не може приватизувати перемогу. Говорити , що вона могла статися і без українців. Ми не повинні цього забувати, соромитися і дарувати комусь подвиги своїх українських героїв ", - заявив Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС озвучив нові звинувачення Путіну, який робить все можливе, щоб монополізувати перемогу у Другій світовій війні, безсоромно відкидаючи внесок і жертви інших націй, які тоді перебували під радянським контролем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?