Багато держав вже не існують - мережу здивувала карта світу 1922 року
Категорія
Світ
Дата публікації

Багато держав вже не існують - мережу здивувала карта світу 1922 року

Багато держав вже не існують - мережу здивувала карта світу 1922 року
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилася дивовижна карта світу 1922 року. Виявилося, що багатьох держав, які існували близько століття тому, вже не немає. Цікава карта світу була опублікована на Reddit в високому дозволі - при бажанні її можна наблизити і побачити, як в той час називалася та чи інша країна. Користувачі в коментарях здивувалися тому, як багато змін відбулося з тих пір, передає ONLINE.UA.

Одні з користувачів помітили, що на карті є Індійська імперія, але зараз це Індія, Пакистан, Бангладеш і М'янма. Інші помітили, що Йорданії тоді не було, а замість Ірану на мапі значилася Персія. Також в згадках - Югославія, Константинополь замість Стамбула в Туреччині, Сандвічеві острови замість Гавайських островів, Казахстан, який тоді називали Киргизької республікою.

Також користувачі відзначили відмінність сучасних назв держав з тодішніми. Наприклад, Гаваї на карті вказані як Сандвічеві острови - до речі, так їх назвав англійський мореплавець Джеймс Кук. Були й ті, хто побачив зміни в територіях держав. Наприклад, на Аравійському півострові окремо позначений Хиджаз - територія, де знаходяться священні міста мусульман Мекка і Медина. Однак, в даний час це частина Саудівської Аравії.

Більшість користувачів мережі звернули увагу на те, що деякі держави на карті світу 1922 року найбільше не існують або змінили свій статус - наприклад, Британська Індія. Територія колонії Британської імперії на той час охоплювала території сучасних Індії, Пакистану, Бангладеш і М'янми. Користувачі також звернули увагу на те, що Корея в той час була однією державою, Йорданії ще не існувало (її територія тоді входила до Палестини), а Югославія, навпаки, присутній на мапі.

"Я ніколи не чув про Азіру або Хиджаз, поки не побачив цю карту. Вони там, де зараз Саудівська Аравія", "Красива карта! Дуже цікаво побачити всі запропоновані кордони після Першої світової війни, яких ніколи не було", "Цікаво! Не знав, що Фінляндія мала доступ до Північного Льодовитого океану"," Індійська Імперія - тепер це Індія, Пакистан, Бангладеш і М'янма ", - масово коментують старовинну карту світу користувачі мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, чтот Путін доручив створити новий атлас світу під контролем Міністерства оборони країни. Причиною стало поступове витіснення з карт сві ту російських назв, які давали ще в минулі століття і десятиліття дослідники і мандрівники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?