Я нікого не лякаю: Кличко назвав умову повернення жорсткого карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Я нікого не лякаю: Кличко назвав умову повернення жорсткого карантину

Я нікого не лякаю: Кличко назвав умову повернення жорсткого карантину
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко порівняв перший етап послаблення карантину із тестом — на те, як люди дотримуються правил безпеки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його традиційний брифінг від 12 травня.

За словами політика, безліч киян самостійно "скасували" карантин — вони відвідували парки, зустрічалися із друзями та збиралися на пікніки. Наразі у столиці реєструють наслідки такої поведінки під час травневих свят та Великодня.

"Щоб розуміти, де в нас основні ризики і де можуть бути спалахи захворювання. Перший етап – це тест на те, чи готові ми жити за правилами. І я нікого не лякаю. Але, якщо за тиждень у нас ситуація різко погіршиться, – іншого виходу, як повернутися до обмежень у нас не буде. Так, дехто, звичайно, може ігнорувати все. Та ті, хто зараз нехтує правилами і говорить про світову змову, зовсім по-іншому поводитимуться в інфекційних відділеннях! І теж пред’являтимуть претензії. Вже про те, що їм не надали допомогу", - пояснив Кличко.

Він нагадав про перші послаблення, які стали чинними з 12 травня. Йдеться про відкриття літніх терас кафе, продовольчих ринків, магазинів із площею до 300 квадратів, перукарень та салонів.

"Дехто зараз питає: а навіщо був потрібен карантин. Навіщо? Поясню ще раз. Ми його запровадили вчасно! І не допустили стрімкого розповсюдження вірусу й інфекційного вибуху. Як це трапилося в інших країнах. У нас не померло стільки людей, не «лягла» медицина. І зараз, просидівши стільки часу на карантині, взяти і звести нанівець всі зусилля – м’яко кажучи, нерозумно!" - додав мер.

Нагадаємо, зараз у стаціонарах київських лікарень знаходяться 218 інфікованих COVID-19 людей. Ще 99 перевіряють на коронавірус. Загалом у країні 16 023 хворих.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про відсутність в уряду планів щодо "прискореного" послаблення карантину. За його словами, представники Кабінету міністрів узгодили чіткий план з п’яти етапів, який будуть використовувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?