NASA показало зіткнення скупчень галактик - унікальне відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA показало зіткнення скупчень галактик - унікальне відео

NASA показало зіткнення скупчень галактик - унікальне відео
Джерело:  online.ua

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) не втомлюється дивувати світ вражаючими світлинами та відео. Так, нещодавно агентство показало фантастичний ролик про те, як 100 мільйонів років тому два скупчення галактик зіткнулися і пройшли одне через інше. Зображення системи Abell 2384, складене з астрономічних даних, уже опублікували в мережі, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що галактики в цих скупченнях після зіткнення потягнули за собою потоки газу. В результаті утворилася незвичайна газова перемичка між двома гігантськими об'єктами. На світлинах помітно, як перемичка між скупченнями галактик потроху руйнується частинками, що вилітають з полюсів надмасивної чорної діри в центрі однієї з галактик.

Що важливо розуміти, галактичні скупчення - це найбільші об'єкти у Всесвіті, утримувані гравітацією. Вони містять тисячі галактик і величезні обсяги гарячого газу, який видно в рентгенівському спектрі.

Нагадаємо, що НАСА - агентство уряду США, засноване 1958 року для досліджень у галузі аеронавтики й космічних польотів. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні; основний майданчик — на мисі Канаверал у Космічному центрі Кеннеді у Флориді. Перша космічна програма НАСА почалася з запуску космічного апарата «Піонер» у 1958-му, який збирав інформацію для подальших пілотованих польотів, найвідомішим з яких став політ на Місяць «Аполлона-11» 16-24 липня 1969.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно британським астрономам з Університету Бірмінгема вдалося зафіксувати унікальне явище —  вони виявили найяскравіший і аномальний вибух  зірки наднової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?