Рідкісну гітару Курта Кобейна продають - що відомо про унікальний лот
Категорія
Культура
Дата публікації

Рідкісну гітару Курта Кобейна продають - що відомо про унікальний лот

Рідкісну гітару Курта Кобейна продають - що відомо про унікальний лот
Джерело:  online.ua

Акустичну гітару Курта Кобейна, якою він користався під час концерту MTV Unplugged, продадуть на аукціоні наступного місяця. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

За словами Даррена Джуліана, президента Julien's Auctions, йдеться про ціну щонайменше в мільйон доларів США. Гітара D-18E вважається рідкісною, її ексклюзивність підкреслює постать колишнього володаря.

"Ця важлива гітара заслужила повноправне місце в історії рок-н-рола як інструмент, на якому грав один з найбільш впливових рок-музикантів та ікон під час одного з найвеличніших та пам'ятних концертів усіх часів", - пояснив він.

Концерт MTV Unplugged відбувся у Нью-Йорку 18 листопаду 1993 року. Наступного року, вже після смерті Кобейна та розпаду гурту Nirvana, запис видали як живий альбом. Його нагородили премією Grammy у 1996 році.

Володаркою акустичної гітари останніми роками була донька музиканта Френсіс Бін Кобейн. За непідтвердженими даними, вона відмовилася від неї під час жорсткого розлучення з Ісаєю Сільвою.

Загалом у світі існує лише 302 гітари D-18Es виробництва Martin Guitar. Кобейн трохи переробив її під свої особисті потреби. Наприклад, він закріпив у її корпусі звукознімач Бартоліні.

Нагадаємо, Nirvana існувала фактично з 1987 до 1994 року. Фінальним акордом її історії стало самогубство Кобейна — автора майже усіх пісень та їх виконавця.

Барабанщик гурту Дейв Грол після організував власний успішний проєкт Foo Fighters. Басист Кріст Новоселіч відзначився нерегулярними музичними проєктами та спробою займатися політикою.

Як повідомляв ONLINE.UA, одна з найуспішніших у світі музичних груп The Beatles навіть через 50 років після розпаду не втрачає свою популярність. Напередодні рукописний текст популярної пісні "Hey Jude", написаний Полом Маккартні, був проданий на американському аукціоні за 910 тисяч доларів — спочатку лот оцінювався в 160-180 тисяч доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?