Уперше в історії: Одеський кінофестиваль проведуть онлайн через коронавірус
Категорія
Культура
Дата публікації

Уперше в історії: Одеський кінофестиваль проведуть онлайн через коронавірус

Уперше в історії: Одеський кінофестиваль проведуть онлайн через коронавірус
Джерело:  online.ua

Епідемія коронавірусу COVID-19 спровокувала перенесення Одеського міжнародного кінофестивалю та зміни у форматі його проведення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт заходу.

За даними організаторів, 11-й фестиваль відбудеться онлайн. Попри традицію проводити його у липні, заходи передбачаються у період з 25 вересня до 3 жовтня.

Згідно із заявою президентки ОМКФ Вікторії Тігіпко, індустрія культурних заходів стрімко змінюється через пандемію.

"Один за одним переносяться або скасовуються масштабні фестивалі та інші міжнародні кіноподії. Найбільший кіноринок світу FILMART у Гонконгу перенесено на серпень. Відмінено цьогорічний кінофестиваль у Локарно. На наступний рік відкладено кінофестиваль у Карлових Варах. Вже відомо, що Каннський кінофестиваль, який спочатку переносили на літо, також не відбудеться цього року. Ми адаптовуємось до нових реалій і не хочемо залишати наших глядачів без кіноподії, на яку вони чекають протягом року", - додала вона.

Одним з "реальних" епізодів кінофестивалю стане традиційний кіноперформанс у форматі open-air. Його проведуть на Потьомкінських сходах.

Продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич зауважила, що вони тримають зв'язок з усіма, хто причетний до заходів. Надійшла понад тисяча заявок на участь.

"Тож навіть в онлайн-форматі у програмі Одеського міжнародного кінофестивалю традиційно проходитимуть усі програмні та позапрограмні покази, а також відбуватимуться майстер-класи та пресконференції. Окрім того, в онлайн-форматі проходитиме індустрійна частина кінофестивалю Film Industry Office - очікуємо, що цього року у ній дистанційно візьме участь рекордна кількість представників української та світової кіноіндустрії", - підкреслила вона.

Новий регламент 11-го ОМКФ оприлюднять пізніше.

Нагадаємо, 12 травня в Україні стартував перший етап послаблень карантину.

Як повідомляв ONLINE.UA, у паризькому Діснейленді тепер можна погуляти, не виходячи з дому. Тематичний парк, який користується популярністю у туристів з усього світу, запустив онлайн-платформу, щоб порадувати дітей, змушених сидіти вдома через пандемію коронавірусу. У парку пропонують не тільки пройтися по визначних пам’ятках, а й відвідати віртуальні уроки малювання, хореографії, і навіть покататися на атракціонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?