Справа про злочини Януковича: суд ухвалив жорстке рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа про злочини Януковича: суд ухвалив жорстке рішення

Справа про злочини Януковича: суд ухвалив жорстке рішення
Джерело:  Укрінформ

Президента-втікача Віктора Януковича у вівторок, 12 травня, заарештували заочно згідно з розглядом справи про злочини на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Рішення ухвалили у Печерському районному суді Києва.

"Суд ухвалив: клопотання задовольнити, застосувати щодо підозрюваного Януковича Віктора Федоровича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах строку досудового розслідування", - заявив суддя.

Напередодні, 4 травня, Печерський суд застосовував арешт до Януковича, однак в іншій справі — про узурпацію влади.

Водночас Офіс генерального прокурора констатував, що заочний арешт одіозного політика надає можливість державному обвинуваченню розпочати процедуру екстрадиції стосовно його. Прокурори у майбутньому планують звернутися у суд за дозволом на спеціальне досудове розслідування.

Нагадаємо, Януковича підозрювали в організації масових вбивств у центрі Києва у час громадського протистояння. У лютому 2014 року він втік з країни та влаштувався на території Росії.

Одночасно з цими подіями почалося російське вторгнення на території Криму. Пізніше агресія також пошириться на південні та східні регіони України, однак всюди, окрім Донецька та Луганська, її вдасться зупинити.

Янукович після 2014 року іноді виступає з пресконференціями, під час яких критикує українську владу та звинувачує Київ в ініціації війни на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Державне бюро розслідувань викликало для проведення допиту колишнього президента України Віктора Януковича. Мета виклику — набуття процесуального статусу та відповідні слідчі й процесуальні дії в рамках кримінальної справи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?