Євросоюз миттєво відреагував на доленосне рішення України - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз миттєво відреагував на доленосне рішення України - перші подробиці

Євросоюз миттєво відреагував на доленосне рішення України - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу продовжує щоденно уважно слідкувати за усіма діями офіційного Києва. Доленосне рішення Верховної Ради, яке 13 травня підтримали народні депутати, не могло залишитися без увагу ЄС. Європейський Союз миттєво відреагував на прийняття так званого антиколомойського законопроєкту та заявив, що вітає дане рішення парламенту. Першим із офіційною заявою виступив очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter європейського дипломата.

"Євросоюз вітає ухвалення Верховною Радою законопроєкту щодо банківського врегулювання. Це життєво необхідний захід для захисту публічних фінансів та українських платників податків, для економічної стабільності, прозорості, верховенства права і продовження фінансової підтримки з боку Міжнародного валютного фонду та ЄС", - написав він у своєму Twitter.

З коментарем також виступив глава МЗС України Дмитро Кулеба - від подякував народним обранцям за ухвалене рішення, яке назвав потужним сигналом для міжнародних партнерів офіційного Києва.

"Верховна Рада щойно ухвалила у другому читанні довгоочікуваний "банківський" закон (переконливі 270 голосів "за"). Дякую народним депутатам за потужний сигнал: Україна надалі рішуче просувається шляхом реформ і залишається надійним партнером для міжнародних фінансових інституцій", - зазначив український дипломат.

Нагадаємо, що 13 травня український парламент підтримав законопроєкт про банки (№2571-д "Про внесення змін до законів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності") у другому читанні. За нього проголосували 270 народних депутатів. Що важливо розуміти, даний законопроєкт був останньою умовою для продовження співпраці з МВФ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно Денис Шмигаль поділився з українцями важливою інформацією  — він заявив, що уряд має намір отримати в поточному році 10 млрд доларів західних кредитів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?