Я чекаю - Аваков неочікувано пригрозив главі МОЗ
Категорія
Політика
Дата публікації

Я чекаю - Аваков неочікувано пригрозив главі МОЗ

Я чекаю - Аваков неочікувано пригрозив главі МОЗ
Джерело:  online.ua

13 травня очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що більшість областей виплатили в повному обсязі зарплату за березень з урахуванням надбавки в 300% медикам, які продовжують боротьбу з пандемією. Однак це не влаштовує Кабмін, який хоче від глави МОЗ більшої відповідальності. Окрім того, очільник МВС Арсен Аваков публічно нагадав своєму колезі Степанову про кримінальну відповідальність та зазначив, що чекає більш детальної інформації після гучного скандалу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.

Максим Степанов відзвітував, що у 18 областях заробітна плата за березень лікарям виплачена із 300% надбавками, у 6 областях ще триває аналіз, до кінця дня 13 травня Степанов чекає відповідні рішення за підписом голів ОДА по кожній медустанові. За словами міністра, він зробив усе можливе, щоб вирішити дану проблему. Після цього очільник Кабміну Денис Шмигаль особисто попросив Степанова забезпечити виплати кожному медику, особливо в таких складних умовах. До бесіди зразу ж приєднався глава МВС Арсен Аваков.

Пряма мова

Шмигаль:  У мене прохання, все таки… властиві функції , не властиві… Ви як міністр - відповідальні за галузь і маєте забезпечити виплати кожному медику. Ми з вами маємо забезпечити результат.

Степанов:  Я не відмовляюсь від цих речей, я це роблю , але (у кожного своя відповідальність)…

Шмигаль (перебиває): Давайте без "але". Несем за це відповідальність. Треба буде кадрові рішення приймати, - давайте їх приймати - для тих, хто не виконує. Але на контролі воно має стояти. Особисто у вас.

Степанов: Більше на контролі ніж у мене, воно не стоїть ні в кого. Я кожного дня з ними спілкуюсь.

Аваков: В розрізі того, що ви сказали… Максим Володимирович, діюче законодавство передбачає: якщо є невиплати заробітної платні чи затримка, - це кримінальна відповідальність. Тому я чекаю висновків, які вам доручив пан прем’єр-міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 13 травня ДБР розпочало досудове розслідування стосовно можливої причетності команди глави МВС Арсена Авакова (посадовців Міністерства внутрішніх справ) та чиновників Державної міграційної служби до витоку персональних даних українських громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?