Яка ганьба - російські депутати осоромилися через "активну боротьбу" з COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Яка ганьба - російські депутати осоромилися через "активну боротьбу" з COVID-19

Яка ганьба - російські депутати осоромилися через "активну боротьбу" з COVID-19
Джерело:  online.ua

В Росії розгорівся новий скандал після того, як частина депутатів Держдуми РФ прийшли на пленарні засідання зі значками у вигляді білого хреста на чорному фоні. За їхніми словами, такий атрибут нібито має "відлякувати коронавірус". Таку "активну боротьбу" з COVID-19 не могли не помітити й інші члени парламенту. Першим про значки запитав депутат РФ Ігор Моляков. Він розповів журналістам, що вже протягом кількох засідань бачить у залі депутатів, які на грудях носять білі хрести. Варто звернути увагу на те, що раніше із таким значком ("блокатором вірусів") помітили речника Путіна Дмитра Пєскова, який 12 травня розповів, що заразився коронавірусом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Моляков наголосив, що згідно з законом члени парламенту мають носити визначений значок депутата, натомість інші, зокрема, вказав на Андрія Макарова (глава Комітету з питань бюджету – ред), цим порушують дрес-код. Спікер Держдуми В'ячеслав Володін пояснив, що наскільки йому відомо, це спеціальні пристрої, які "відлякують" коронавірус.

"Давайте ми запитаємо у тих, хто ходить з такими значками, але наскільки мені мої колеги підказують, це якісь спеціальні пристрої, які відлякують вірус. Не буду цю тему продовжувати, а то тут у мене колеги так креативлять, ви не уявляєте", - заявив Володін.

Після цього російський журналіст Андрій Козенко з'ясував, що такий "засіб індивідуального захисту", схожий на білі хрести в депутатів РФ, можна придбати на сайті Amazon. І це є звичайний освіжувач повітря. Що цікаво, наразі товар в онлайн-магазині тимчасово недоступний.

В мережі нові значки депутатів спровокували не тільки жарти та меми, а й справжнє обурення.

"Яка ганьба! Через таких депутатів РФ скоро обжене США по кількості хворих коронавірусом; сміх крізь сльози; і ці люди вирішують наше майбутнє; чому так соромно; що за дивні люди!", - коментують новину користувачі мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що одіозний речник очільника Кремля Дмитро Пєсков заявив, що лежить в лікарні з коронавірусною інфекцією і двобічною пневмонією. Окрім того, він зізнався, що коронавірус "пожирає" його легені. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?