У США раптово припинили випробувати найефективніші ліки проти коронавірусу - у чому причина
Категорія
Технології
Дата публікації

У США раптово припинили випробувати найефективніші ліки проти коронавірусу - у чому причина

У США раптово припинили випробувати найефективніші ліки проти коронавірусу - у чому причина
Джерело:  online.ua

Американські фахівці зупинили клінічні дослідження препарату ремдесивір, який вважали найперспективнішим проти коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За відомостями Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США, причиною згортання стала не їх поразка. Ремдесивір проявив таку ефективність, що науковці не захотіли надалі давати плацебо пацієнтам з контрольної групи.

Фактично така зупинка призведе до поганих наукових результатів — препарат доведеться випробувати заново.

Нагадаємо, ремдесивіром лікують лихоманку Ебола, саме проти неї його розробили.

Попередні результати використання препарату були настільки позитивними, що американська влада дала дозвіл на використання його в екстрених ситуаціях — до того, як пройде обов'язкова сертифікація.

"Дані показують, що ремдесивір дає однозначно істотну позитивну дію, прискорюючи одужання", – цитує видання Ентоні Фаучі, очільника інституту NIAID.

Утім, виявлена ефективність ніби погано пожартувала із вченими. Вони на тлі успіху почали давати препарат усій контрольній групі, що спровокувало де-факто зрив експерименту. У перспективі таке бажання не втрачати людей може призвести до затримок у використанні препарату у майбутньому, перш за все за кордоном.

"Життями скількох пацієнтів ми готові ризикнути, щоб отримати дані? Можна, напевно, вести з цього приводу якісь дискусії (в такій ситуації кожен намагається виступити в ролі адвоката диявола), але у нас в інституті не було розбіжностей з приводу того, як слід вчинити", - оголосив позицію вчених директор NIAID Кліффорд Лейн.

Як повідомляв ONLINE.UA, вч ені заявили, що чоловіки з низьким рівнем тестостерону частіше стають жертвами коронавірусу COVID-19. На думку дослідників, такі відомості дозволять врятувати безліч життів у майбутньому. Загальний ризик смертельного випадку для чоловік удвічі більший за жінок. Раніше лікарі не могли визначити, з чим пов’язана така різниця. Тестостерон обговорювали лише на рівні припущень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?