Європа змінила правила авіаперельотів після карантину - що потрібно знати туристам
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа змінила правила авіаперельотів після карантину - що потрібно знати туристам

Європа змінила правила авіаперельотів після карантину - що потрібно знати туристам
Джерело:  online.ua

Європа готується до відкриття кордонів і відновлення авіасполучення, але авіаперельоти здійснюватимуться на нових правилах, які затвердила Ерокоміссія. Головним нововеденням для туристів стануть обов'язкове носіння масок в літаку і заборона на багаж. Як зміняться правила авіаперельотів для мандрівників повідомила пресслужба ЄК, передає ONLINE.UA.

У рекомендаціях ЄК, виконавчого органу Євросоюзу, йдеться, що всі нові правила авіаперельотів націлені на безпеку пасажирів і на відновлення туризму, який був повністю заблокований пандемією коронавіруса. У Європі не хочуть відмовлятися від туристичного сезону в 2020 році, так як країни ЄС втратять через це не менше 200 млрд євро.

У Брюсселі вважають, що країни Євросоюзу могли б для початку відкривати кордони для громадян один одного "регіони зі схожою епідеміологічною ситуацією". Але, незважаючи на важливість туризму для Європи, в ЄК закликають не поспішати з відкриттям кордонів і початком турсезону. При цьому для України хороших новин поки немає - рекомендації Єврокомісії стосуються відкриття кордонів тільки для громадян і жителів країн Європейського економічного співтовариства (ЄС плюс Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн), і самі країни ЄС поки замислюються про відкриття кордонів тільки для європейських сусідів.

Але і для європейців подорожі на літаку тепер буду проходити по-новому - авіакомпанії та аеропорти будуть наполягати на тому, щоб пасажири мали маски, а реєстрації на посадку, здачу і видачу багажу будуть реорганізовані, щоб не допустити черг і натовпу людей. Перевезення великого багажу заборонять, щоб пасажир не контактував з персоналом для його оформлення. Авіаперельоти можна буде здійснювати тільки з ручною поклажею.

Важливо відзначити, що багато країн вже готуються відкрити туристичний сезон. Зокрема, вже з 1 липня планують розпочати прийом іноземних туристів Греція, Туреччина, Кіпр і ряд балканських країн (Чорногорія, Хорватія, Албанія), а Таїланд готує плани по відновленню прийому іноземних туристів з 1 червня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європа закрила зовнішні кордони до 15 червня. Таку рекомендацію країнам Шенгенської зони дала Єврокомісія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?