Захоплююче видовище - відео світіння океану зачарували весь світ
Категорія
Світ
Дата публікації

Захоплююче видовище - відео світіння океану зачарували весь світ

Захоплююче видовище - відео світіння океану зачарували весь світ
Джерело:  online.ua

На узбережжі Тихого океану ось уже кілька днів відбувається незвичайне явище - вода світиться неоновим кольором. Від іскристого захоплюючого видовища неможливо відвести очей. Але виявляється, що світіння океану буденне явище, яке регулярно спостерігають місцеві жителі Каліфорнії. Туристи щорічно з'їжджаються на західне узбережжя США, щоб подивитися на дивину. Але у 2020 році побачити запалений неоновими вогнями океан через карантин пощастить небагатьом - побачити чудо природи можна в мережі, де публікують безліч видовищних відео океанноъ ілюмінації, повідомляє ONLINE.UA.

Відомо, що світлове шоу в океані виникає через цвітіння мільйонів водоростей, що називаються дінофлагеллятами, поширеними в теплих водах. Насправді планктони мають червонувато-коричневий колір, але за рахунок хімічних процесів розкладання з водоростей вивільняється світова енергія, яка і проявляється в сліпучих неонових фарбуваннях з настанням темряви.

Даний процес називається біолюмінесценція - здатність мікроорганізмів світитися. Вчені пояснюють, що коли маса дінофлагеллятів змішується з хвилями, хімічна реакція за участю ферменту люциферази і складного люциферина, що виробляється водоростями, призводить до того, що живі організми починають виділяти світло.

"Класне видовище. Бачив таке в живу. Вночі купалися - упірнеш, а тебе видно, як привид під водою пливе", "Я не міг повірити своїм очам, коли я бачив це особисто!", "Захоплююче видовище. Його потрібно побачити своїми очима ! Як в "Аватарі", - діляться своїми враженнями від світіння океану користувачі соцмереж.

Раніше ONLINE.UA публікував серію роликів про океан, в яких показано життя океану з усіх боків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?