Це ж не діло: Лукашенко висунув нові звинувачення путінській Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Це ж не діло: Лукашенко висунув нові звинувачення путінській Росії

Це ж не діло: Лукашенко висунув нові звинувачення путінській Росії
Джерело:  online.ua

Президент білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Росію у наживанні на його країні, оскільки Кремль навіть Німеччині продає газ дешевше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БелТА.

За словами лідера республіки, "це ж не діло" - особливо його обурює цей факт на тлі 75-річчя з дати завершення "Великої Вітчизняної війни".

"Учора я отримав інформацію, що Росія продає природний газ в Європі в цей непростий час до $70: $65-68, але ніяк не $127, як для Білорусі. Яка тут ситуація та обставини, на що ми можемо розраховувати в майбутньому?" - пояснив Лукашенко.

З відповідною заявою президент виступив під час бесіди з прем'єр-міністром Білорусі Сергієм Румасом. Той наголосив, що у Мінська є шанси домовити з Москвою про інші ціни.

"У нас є всі підстави показати на цифрах, що ціна $127 за дохідністю для "Газпрому" перевищує прибутковість його постачань до країн далекого закордоння", - підкреслив очільник уряду.

Румас додав, білоруська влада готується до переговорів з представниками російського "Газпрому", які відбудуться вже у травні.

Слід зауважити, що подібний конфлікт між Білоруссю та Росією виникає не уперше. Проблему обговорювали навіть на вищому рівні — президенти Олександр Лукашенко й Володимир Путін. Судячи з усього, інцидент не вичерпано остаточно.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно білоруський президент виступив з новою курйозною порадою на адресу земляків. Олександр Лукашенко заявив, що у країні безліч різноманітних вакансій навіть в умовах пандемічної кризи. За його словами, важки часи білоруси можуть пережити навіть завдяки небажаній роботі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?