На главу Верховної Ради подали до суду - уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

На главу Верховної Ради подали до суду - уже відома причина

На главу Верховної Ради подали до суду - уже відома причина
Джерело:  online.ua

14 травня стало відомо про те, нардеп Антон Поляков, який був виключений із фракції "Слуга народу", подав позов до Окружного адмінсуду Києва проти спікера українського парламенту Дмитра Разумкова та очільника фінансового комітету ВРУ Данила Гетманцева через "антиколомойський" закон. Наразі відомо, що Поляков просить суд визнати протиправними дії Разумкова щодо "неналежної організації проведення позачергового пленарного засідання ВРУ та порушення положень Регламенту під час розгляду та прийняття в першому читанні та за основу" банківського законопроєкту. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу суду.

Окрім того, народний обранець просить визнати протиправними дії Гетманцева щодо незабезпечення дотримання Регламенту під час засідання фінансового комітету Ради 30 березня.

"Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі", - повідомляють в суді.

Варто звернути увагу на те, що нардеп Антон Поляков був виключений із фракції "Слуга народу", коли зареєстрував постанову про скасування голосування за "антиколомойський" законопроєкт про банки. Окрім того, нещодавно він же зареєстрував до законопроєкту 6 тисяч правок.

Нагадаємо, що 13 травня український парламент підтримавв цілому так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, до якого було запропоновано 16 тисяч правок. Що важливо розуміти, це була головна вимога МВФ до України для отримання траншу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 травня глава ВРУ Дмитро Разумков, в ході зустрічі з послами країн "Групи семи", нагадав міжнародним партнерам про важливість збереження санкцій у тих умовах, що склалися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?