Науковці з'ясували, чи можна заразитися коронавірусом від домашніх тварин
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці з'ясували, чи можна заразитися коронавірусом від домашніх тварин

Науковці з'ясували, чи можна заразитися коронавірусом від домашніх тварин
Джерело:  online.ua

Група науковців дослідила ймовірність передачі нового коронавірусу COVID-19 від домашніх тварин людині. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Stat.

Підґрунтям для дослідження стали висновки інших експертів про те, що коти можуть підхопити вірус і не хворіти. Займались ним представники Університету Вісконсін-Медісон та Університету Токіо.

Вчені з'ясували, що жодна з кішок-учасниць проєкту не мала ознак інфекції, однак вони виділяли частинки вірусу з носів.

"Беручи до уваги кількість вірусу, яку ми знайшли в носах котів… Ймовірно, ці коти линяють, тому збудник вірусу може потрапити в людський побут, або просто жити на коті. Таким чином, в людей є можливість підхопити цей вірус. Я думаю, це те, чого ми повинні остерігатися", - цитує видання професора Петера Халфманна, учасника дослідження.

Він додав, що ситуація відрізняється поміж оселями та кішками. Утім, люди зазвичай перебувають у тісному контакті з домашніми тваринами.

Нагадаємо, у світі підтвердили понад 4,3 мільйона випадків коронавірусу COVID-19. Станом на середину травня вчені не з'ясували, звідки саме походить інфекція.

Існує кілька версій. У Сполучених Штатах переконані, вірус вирвався з китайської лабораторії через необережність, але наголошують — він не штучного походження. Також інші дослідники підтримуються думки про цілком природну передачу COVID-19, через тварину-збудника.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські фахівці зупинили клінічні дослідження препарату ремдесивір, який вважали найперспективнішим проти коронавірусу COVID-19.

За відомостями Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США, причиною згортання стала не їх поразка. Ремдесивір проявив таку ефективність, що науковці не захотіли надалі давати плацебо пацієнтам з контрольної групи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?