Ми мобілізувалися - в НАТО зробили жорстке попередження Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми мобілізувалися - в НАТО зробили жорстке попередження Путіну

Ми мобілізувалися - в НАТО зробили жорстке попередження Путіну
Джерело:  online.ua

Росія і Китай поширюють дезінформацію, пропаганду і фейки про коронавірус, щоб впливати на політичні процеси в НАТО і в ЄС, що дестабілізує світову обстановку. Альянс вже мобілізував зусилля, щоб протистояти російській пропаганді. З таким попередженням до Москви і Пекіну звернувся глава НАТО Єнс Столтенберг, який застеріг команду Путіна і китайську владу від поширення нахабної брехні, передає ONLINE.UA з посиланням на італійську газету Repubblica.

"Російські та китайські гравці, державні і недержавні, поширили масу інформації і пропаганди для спотворення правди. Це неправильне ставлення. Росія перетворила місію по допомогу Італії з епідемією коронавіруса в« пропагандистську операцію ». Я ж мобілізував НАТО, і союзники зробили багато для того, щоб допомогти один одному в боротьбі з вірусом. Важливо, щоб допомога не використовувалася для дезінформації, як це робить Росія ", - заявив Столтенберг.

Столтенберг зазначив, що дезінформацію поширюють не тільки офіційні особи РФ і КНР, а й приховані джерела. Він вважає, що мета цієї пропаганди - збільшення свого впливу серед країн НАТО і дестабілізація світового порядку.

Також глава НАТО підтримав заклики до міжнародного розслідування обставин появи і поширення коронавіруса в Китаї. Він нагадав, що є ряд невирішених питань, тому потрібно розібратися у всьому, що сталося.

"Китай швидко розвивається в економічній, технологічній та військовій сферах. І нам потрібно розібратися, як такий розвиток подій позначається на нашій безпеці. Ясно, що баланс сил в світі змінюється. НАТО усвідомлює наслідки цього і знаходиться в постійній еволюції", - додав Столтенберг.

Варто відзначити, що недавно Столтенберг висунув президенту РФ Володимиру Путіну і російській владі безкомпромісну вимогу. Він заявив, що Росія повинна негайно припинити війну на Донбасі, а також відмовитися від фінансової підтримки бойовиків на сході України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО зробили жорстке попередження Кремлю через ядерну загрозу для всього світу, яка виходить від Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?