Новий план Маршала: у Франції знайшли порятунок від наслідків коронакризи
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий план Маршала: у Франції знайшли порятунок від наслідків коронакризи

Новий план Маршала: у Франції знайшли порятунок від наслідків коронакризи
Джерело:  online.ua

Французький прем'єр-міністр Едуар Філіпп оголосив, що на країну чекатиме новий "план Маршала" на тлі так званої коронакризи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BFMTV.

За словами керівника уряду, йдеться перш за все про порятунок туристичної галузі. Цей напрямок отримає допомогу загальною сумою у 18 мільярдів євро.

"Туристична галузь зазнала найважчих випробувань у новітній історії, її порятунок є національним пріоритетом… Цей сектор забезпечує 2 мільйони робочих місць та 8% наших національних багатств", - пояснив Філіпп.

Близько 6,2 мільярда євро спрямують на гарантовані державою позики, якими скористаються 50 тисяч компаній. Нещодавно у Франції створили "Фонд солідарності" - саме за його допомогою вже до кінця 2020 року мікропідприємства отримуватимуть допомогу сумами до 10 тисяч євро.

Водночас французький уряд розробляє інші заходи, які пов'язані з зобов'язаннями фірм перед банками та податковими зобов'язаннями.

Також офіційний Париж готує інвестиційний план в 1,3 мільярда євро. Його фінансуватиме державна фінансова установа Caisse des dépôts разом з інвестиційним банком Banque publique d'investissement. Згадана сума доповниться приватними внесками, як передбачається — до 7 мільярдів.

Нагадаємо, станом на 14 травня у Франції підтвердили понад 178 тисяч випадків коронавірусу COVID-19. Там пролонгували карантинні обмеження на літо. Жорсткі рішення навіть вплинули на професійний футбол — національну лігу завершили достроково.

Як повідомляв ONLINE.UA, лікарі лікарні у Парижі заявили про пацієнта з новим коронавірусом COVID-19, присутність якого зафіксували ще у грудні 2019 року. На думку медиків, знайдена інформація свідчить проти версії про появу перших інфікованих у січні. Цікаво, що так званий нульовий пацієнт тривалий час не виїжджав за кордон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?