Вчені розробили "розумний" шолом - що він вміє
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розробили "розумний" шолом - що він вміє

Вчені розробили "розумний" шолом - що він вміє
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу змусила весь світ об'єднатися, щоб якого швидше знайти спосіб зупинити пошерення вірусу. Так, нещодавно стало відомо, що в Італії інженери тестують "розумний" шолом, що міряє температуру у пасажирів в аеропорту Риму. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Independent.

"Інженери в аеропорту (Рим, - ред.) тестують "розумний" шолом для виміру температури у пасажирів і виявлення у них коронавірусу", - йдеться в повідомленні видання.

Згідно з попередніми даними, співробітник аеропорту може пересуватися по аеропорту і сканувати будь-кого у своєму радіусі інфрачервоним сканером, вбудованим у шолом. Якщо на пасажирі буде відображено червоне світло, це може означати, що він або вона має підвищену температуру і може бути носієм коронавірусу. Таку людину можуть не допустити на рейс.

"Шолом тестують в аеропорту Фьюмічіно в Римі, але якщо експеримент буде успішним, технологію можуть почати використовувати в інших аеропортах", - розповідає видання.

Варто зазначити, що нещодавно науковці винайшли покриття, що захищає від коронавірусу. Покриття можна розпорошувати на будь-які поверхні, які часто використовуються людьми - наприклад, на ручки дверей і кнопки ліфтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені із Китаю та Австралії виявили у геномах вірусів кажанів елементи, характерні для коронавірусу SARS-CoV-2. За словами біологів, що це дає їм підставу вважати природним походження коронавірусу нового типу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?