Скандал з витоком даних українців: поліція розкрила перші висновки
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал з витоком даних українців: поліція розкрила перші висновки

Скандал з витоком даних українців: поліція розкрила перші висновки
Джерело:  online.ua

Національна поліція зробила перші висновки у розслідуванні про викрадення персональних даних мільйонів українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу правоохоронних органів.

За даними поліцейських, державний додаток "Дія" немає жодного відношення до витоку конфіденційної інформації.

"У рамках досудового розслідування проведені первинні оперативно-слідчі дії. За їх результатами встановлено, що інформація, поширена у соціальних мережах, зокрема і в телеграм-каналах, має ознаки фрагментарних наборів даних, скомпільованих з різних джерел і ресурсів, включаючи Опендатабот – сервіс, який працює в популярних месенджерах і дозволяє отримати актуальні дані про компанії", - пояснили вони.

Зазначається, що фахівці вивчили інформацію про нібито кіберуразливість додатку "Дія". Вони не знайшли жодних ознак нападу чи інших втручань у роботу сервісу.

"Також встановлено, що актуальність інформації ряду баз відповідає наповненню більш ніж річної давності. Проте остаточні висновки будуть зроблені за результатами комплексу слідчих дій, в тому числі й спеціальної комп'ютерно-технічної експертизи", - підкреслили правоохоронці.

Нагадаємо, таку позицію поділяють представники Міністерства цифрової трансформації. Вони наголосили, що інцидент не пов'язаний з "Дією".

Як повідомляв ONLINE.UA, українці можуть використовувати цифрову версію паспорту у мобільному застосунку "Дія" — згідно з новим рішенням Кабміну. За офіційними даними, уряд таким чином визнав електронний варіант головного документу чинним аналогом паперового.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?