У ВООЗ оцінили тривалість життя в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У ВООЗ оцінили тривалість життя в Україні

У ВООЗ оцінили тривалість життя в Україні
Джерело:  online.ua

Тривалість життя в Україні за останні десятиліття складає 72,5 року. При цьому жінки живуть довше за чоловіків в середньому на 10 років. Таку оцінку тривалості життя в Україні зробили в ВООЗ, передає ONLINE.UA з посиланням на звіт організації.

"Відрадно, що в даний час тривалість життя і рівень здоров'я населення різних країн світу підвищилися. На жаль, темпи цього приросту недостатні для досягнення цілей в галузі сталого розвитку, а COVID-19 призведе до ще більшого їх уповільнення", - наводяться в звіті слова глави ВООЗ Тедроса Адхана Гебреєсуса.

У ВООЗ відзначили. що в останні роки зросли показники очікуваної тривалості життя і очікуваної тривалості здорового життя, проте вони нерівномірні. Найбільший приріст спостерігається в країнах з низьким рівнем доходу, в яких підвищення очікуваної тривалості життя за період з 2000 по 2016 роки склало 21%, або 11 років (у порівнянні з приростом в 4%, або 3 роки, в країнах з більш високим рівнем доходу ). Приріст в країнах з низьким рівнем доходу був обумовлений, в тому числі, розширенням доступності послуг в області профілактики і лікування ВІЛ, малярії та туберкульозу, а також ряду забутих тропічних хвороб, наприклад дракункулеза. Іншою складовою успіху стала більш висока якість акушерської та педіатричної допомоги, в зв'язку з чим показник дитячої смертності знизився вдвічі за період з 2000 по 2018 роки.

Але через те, що люди не отримують якісних медичних послуг в світі, як і раніше, ростуть потенційно передбачувані випадки смерті. Тільки в 2016 році більше 15 мільйонів осіб померли від неінфекційних захворювань, наприклад, раку, діабету, захворювань серця і легенів, а також інсульту, через те, що не мали доступу до якісних послуг в галузі охорони здоров'я.

Також ВООЗ призвела оцінку тривалості життя в країнах світу. Зокрема, в Україні, згідно зі звітом ВООЗ, очікувана тривалість життя українських жінок становить 77,1 року, чоловіків - 67,6 року. При цьому в світі цей середній показник дорівнює 72 рокам. Крім того, тривалість здорового життя оцінена на рівні 64 років - 60,3 року (чоловіки) і 67,6 року (жінки). Крім того, ВООЗ зазначає, що ймовірність смерті від захворювань, раку, діабету і хронічних респіраторних захворювань в Україні становить 24,7%. При цьому смертність від суїцидів становила 22,4 на 100 тисяч населення.

Фахівці ВООЗ також відзначають, що незважаючи на досягнення по ряду показників, системи охорони здоров'я багатьох країн все ще дуже слабкі, а пандемія коронавіруса чревата для багатьох країн тяжкими наслідками.

Раніше ONLINE.UA називав реальну чисельність населення України. Станом на 1 грудня 2019 року, за даними Державної служби статистики, чисельність населення України склала 41922,7 тисяч осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?