Німеччина жорстко поставила Путіна на місце - з'явилася перша реакція української влади
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина жорстко поставила Путіна на місце - з'явилася перша реакція української влади

Німеччина жорстко поставила Путіна на місце - з'явилася перша реакція української влади
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Денис Шмигаль одним із перших відреагував на рішення німецького регулятора, який відмовився виводити Північний потік-2 з-під вимог оновленої Газової директиви ЄС. Глава уряду наголосив, що Україна підтримує даний крок, оскільки він демонструє відданість єдиним правилам ЄС, незалежно від компанії або країни, а також завдає потужного удару по планам російського президента Володимира Путіна, повідомляє ONLINE.UA.

"Вітаю рішення Німеччини не виводити Північний потік-2 з-під вимог оновленої Газової директиви ЄС. Такі дії регулятора демонструють відданість єдиним правилам ЄС, незалежно від компанії або країни. Зі свого боку, Україна і наша газотранспортна система залишаються надійним партнером Європи в питанні забезпечення транзиту енергоресурсів", - зазначає очільник Кабміну.

Окрім того, він наголосив, що наша країна зі свого боку імплементує всі правила енергетичного ринку Євросоюзу, щоб в подальшому розвивати партнерство з ЄС у сфері енергетики.

Варто звернути увагу на те, що згідно з оновленою директивою, на трубопроводи, що проходять в морській економічній зоні країн ЄС, поширюються норми третього енергопакету спільноти, які зобов'язують оператора резервувати до 50% потужностей газової магістралі для прокачування палива від альтернативних постачальників. Що важливо розуміти, Nord Stream 2 AG не відкидає оскарження рішення Федерального мережевого агентства ФРН.

"Апеляція можлива протягом одного місяця після прийняття рішення", - зазначили в компанії.

Окрім того, оператор проекту стверджує, що дане рішення не буде впливати на добудову трубопроводу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, експерт заявив, що візит заступника глави адміністрації президента РФ Дмитрія Козака до Берліна, попри пандемію, свідчить, що на зустрічі обговорювалися конфіденційні теми, і  це тривожний сигнал для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?