ЗНО-2020 офіційно перенесли - МОН назвало нові дати
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗНО-2020 офіційно перенесли - МОН назвало нові дати

ЗНО-2020 офіційно перенесли - МОН назвало нові дати
Джерело:  24 канал

У Міністерстві освіти та науки офіційно заявили, що мають намір провести Зовнішнє незалежне оцінювання в червні – липні 2020 року. Варто зазначити, що раніше тестування планували організувати наприкінці травня – на початку червня, однак через ситуацію з коронавірусом і запроваджений карантин його перенесли на літо. Ці дані уже підтвердила виконувачка обов'язків міністра освіти та науки України Любомира Мандзій, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Ми працюємо над тим, щоб розпочати проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня. Крім того, між 15 і 17 червня проведуть пробне ЗНО", - заявила Мандзій, однак коли оприлюднять графік сесії ЗНО вона не розповіла.

За словами чиновниці, вся інформація буде на сайті Центру якості освіти. У МОН зазначили, що сподіваються провести перший етап ЗНО у червні, як і було заплановано. Однак спершу Кабмін повинен ухвалити рішення щодо відновлення транспорту. Аби всі, хто зареєструвався на ЗНО, міг нормально добратися.

Варто звернути увагу на те, що ЗНО відбуватиметься, як і в попередні роки, – очно та з усіма відповідними нормами.

"Якщо ж у кількох областях ситуація не дозволятиме провести ЗНО, будемо розглядати це питання, і можливо, одразу перейдемо на другий етап. І тоді ж проведемо ЗНО в якійсь конкретній області. Імовірно це відбудеться у вересні", - кажуть в МОН.

Що стосується заходів безпеки щодо здачі ЗНО, то їх невдовзі мають оголосити. Передусім йдеться про:

  • температурний скринінг,

  • носіння масок і рукавичок,

  • дезінфекцію,

  • провітрювання,

  • дистанцію,

  • в аудиторіях має бути щонайбільше 15 осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що план виходу України з карантину можуть переглянути. За його словами, затверджені Кабінетом міністрів п’ять етапів залишаться та почнуть процес з першого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?