Погрози стали реальністю - Лукашенко нарешті почав мститися Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Погрози стали реальністю - Лукашенко нарешті почав мститися Путіну

Погрози стали реальністю - Лукашенко нарешті почав мститися Путіну
Джерело:  online.ua

Нещодавно в мережі з'явилася інформація, що білоруський лідер Олександр Лукашенко планує відмовитися від російської нафти на користь американської, і вже веде переговори про постачання нафти з США в Білорусь через Польщу. Однак ніхто не вірив, що Луашенко зважиться на цей сміливий крок, тому новини про помсту білоруського лідера очільнику Кремля Володимиру Путіну вважали просто чутками. Однак 15 травня офіційно стало відомо, що США розпочали поставку нафти до Білорусі відповідно до домовленостей, досягнутих між країнами на початку року. Ці дані вже підтвердив глава МЗС країни Володимир Макей, передає ONLINE.UA.

"Із задоволенням підтверджую початок поставок нафти з США в Білорусь", - сказано в заяві Макея, опублікованій на сайті МЗС.

Білоруський дипломат зазначив, що це стало можливим за підсумками домовленостей, досягнутих в ході візиту в Білорусь 1 лютого цього року Держсекретаря США Майка Помпео і його зустрічі з президентом Білорусі Александром Лукашенком. Макей наголосив, що здійснення поставок американської нафти є частиною державної стратегії щодо диверсифікації джерел і забезпечення стійкої роботи нафтопереробного комплексу Білорусі в 2020 році та подальших роках.

"Розглядаємо співпрацю з США в нафтовій сфері як суттєвий елемент енергетичної безпеки держави, як важливу частину потенціалу торгової та інвестиційної взаємодії, яку розвивають сторони, а також як фактор забезпечення суверенітету нашої країни в економічній сфері", - заявив дипломат.

За його словами, Білорусь веде роботу з американською стороною щодо подальшого розвитку двосторонніх економічних зв'язків.

Користувачі мережі жартують, що погрози Лукашенко нарешті стали реальністю, а також додають, що у житті глави Кремля Володимира Путіна зараз "точно чорна смуга".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруський лідер Олександр Лукашенко відзначився новим скандальним випадом проти України. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?