Це свавілля - у Путіна істерично відреагували на гучне рішення Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Це свавілля - у Путіна істерично відреагували на гучне рішення Зеленського

Це свавілля - у Путіна істерично відреагували на гучне рішення Зеленського
Джерело:  online.ua

Російська влада знову накинулася зі звинуваченнями на українського президента Володимира Зеленського - на цей раз в МЗС Росії вибухнули істерикою через рішення українського лідера продовжити заборону на російські соцмережі, в тому числі "ВКонтакте" і "Однокласники", ще на три роки. А команді Путіна назвали свавіллям блокування російських інтернет-ресурсів в Україні і звернулися за допомогою до міжнародної спільноті із закликом змусити офіційний Київ "дотримуватися" демократичних цінностей і принципів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт російського МЗС.

"Розцінюємо цей крок як акт прямої цензури, спрямований на зачистку інформаційного простору країни від альтернативних точок зору. Подібні дії є грубим порушенням таких основоположних принципів міжнародного права, як свобода вираження поглядів та рівний доступ до інформації", - раптово згадали про демократію та свободу слова в Росії.

Офіційна Москва вважає, що рішення Зеленського продовжити блокування російських соцмереж є свавіллям. Там звинуватили Україну в тому, що на її території "журналістська діяльність давно пов'язана з ризиком для життя і свободи", а українська влада "веде послідовну політику репресій щодо ЗМІ".

"Закликаємо профільні міжнародні структури і правозахисні НДО, в тому числі Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ А.Дезіра відреагувати належним чином, а європейських і заокеанських партнерів Києва пояснити - як політика української влади поєднується з демократичними цінностями і принципами", - податожілі в МЗС РФ .

Нагадаємо, 14 травня український глава Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо санкцій проти російських соцмереж. Так, під забороною залишаються "Однокласники", "ВКонтакте", Mail.ru, "Яндекс" і багато інших російських ресурсів. Також до переліку потрапили всі дочірні компанії перерахованих, які діють в Україні. Всього до списку санкцій потрапили понад 400 юридичних і фізичних осіб. Зокрема, серед них є 28 російських медіа, проти яких запровадили нові санкції і продовжили діючі ще на три роки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія в окупованому Криму влаштувала інформаційне гетто. Окупанти систематично знищують свободу слова на півострові, переслідують і укладають журналістів і блогерів під приводом боротьби з екстремізмом або сепаратизмом і всіляко перешкоджають їх роботі. Тим самим вони не тільки позбавили кримчан свободи слова, а й поширюють мову нетерпимості, створюючи з українців і кримських татар образ ворога. Більш того, з 3 тисяч ЗМІ, які офіційно діяли на півострові до 2014 року, змогли пройти перереєстрацію на вимогу окупантів лише 232. Деякі ЗМІ намагалися пройти реєстрацію більше трьох разів, але з формальних причин отримували відмову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?