Коли закінчиться пандемія коронавіруса в Україні - обнадійливий прогноз
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли закінчиться пандемія коронавіруса в Україні - обнадійливий прогноз

Коли закінчиться пандемія коронавіруса в Україні - обнадійливий прогноз
Джерело:  online.ua

Після 20 травня пандемія коронавіруса в Украні піде на спад і до кінця серпня остаточно завершиться. Такий обнадійливий прогноз зробила команда вчених проєкту "ФОРСАЙТ COVID-19" Світового центру даних "Геоінформатика та сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського. За їх розрахунками, вже в найближчі дні Україна вийде на чітке лінійне «плато» - 400-550 нових інфікованих в день, після цього щодня буде число одужавших українців почне ставати стійко позитивним і стане перевищувати число хворих людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу КПІ.

Свій прогноз експерти змоделювали з використанням багатошарової нейронної мережі Back Propagation. За їхнім прогнозом, у третій декаді травня в Україні настане пік пандемії, після чого вона піде на спад. Вчені розрахували, що з початку червня число захворілих коронавірусом українців почне стрімко знижуватися і до кінця літа в країні не залишиться жодного хворого.

"Повільне згасання пандемії коронавіруса може відбуватися протягом найтеплішою пори року в Україні, з кінця травня до кінця серпня 2020 року, у міру поступового набуття населенням колективного імунітету, поліпшенням роботи системи охорони здоров'я, підвищенням соціальної відповідальності та свідомості населення. Протягом осінньо-зимового періоду 2020-2021 років не виключена поява другої хвилі пандемії ", - прийшли до висновку вчені.

Важливо нагадати, що на сьогоднішній день в Україні зафіксовано 17858 випадків зараження, а в світі число хворих вже перевищує 4,6 млн людей. За останню добу в Україні виявлено 522 нових випадків зараження, а в світі майже 100 тисяч нових інфікованих.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені назвали точні дати закінчення пандемії в Україні та інших країнах. За їхнім прогнозом, вже 18 травня ситуація з поширенням вірусу в Україні покращиться на 97% в порівнянні з піком, до 28 травня - на 99%, а остаточно пандемія в нашій країні завершиться 7 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?