Путін хоче не тільки хаосу - експерт попередив весь світ про небезпечні плани Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін хоче не тільки хаосу - експерт попередив весь світ про небезпечні плани Кремля

Путін хоче не тільки хаосу - експерт попередив весь світ про небезпечні плани Кремля
Джерело:  Укрінформ

У команди російського президента Володимира Путіна чимало тактичних цілей, яких Кремль домагається за допомогою цілого спектра кампаній, в тому числі інформаційних. Таким чином Путін мстить всьому світу, в тому числі і балтійським державам, які боролися за свободу в 1989 році і досягли розвалу СРСР. У тому числі і в Україні Путіним проводиться цілий ряд таємних кампаній з єдиною метою - показати, що українці боролися за свободу, а отримали кров. Про це заявив британський журналіст, старший науковий співробітник Інституту глобальних справ Лондонської школи економіки Пітер Померанцев, який попередив світ про небезпеку через небезпечні плани Кремля, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Звичайно, Путін хоче хаосу в Україні, але у нього чимало тактичних цілей. Є різні театри, на яких діє Росія, так що це цілий спектр кампаній, націлених на різні завдання ... Наприклад, ми спостерігаємо досить послідовні зусилля, спрямовані на підрив демократичного наративу, сформованого десь в 1989 році, який полягає в тому, що народна демократія призводить до свободи, процвітання і безпеки ... Росія тут зацікавлена не тільки в хаосі, а в тому, щоб розірвати логічний зв'язок між демократією і процвітанням", - пояснив експерт.

Він назвав Україну найяскравішим прикладом нахабних махінацій Путіна, який проводить в цій країні масштабну пропагандистську спецоперацію, спрямовану на розрив логічного зв'язку між демократією і процвітанням. У своїй пропаганді Кремль переконує українців, що в боротьбі за свободу вони отримали тільки війну і кров.

"Те ж саме вони говорять і про Близький Схід, і країни Східної Європи. Є також інформаційні кампанії, де росіяни стверджують, що балтійські держави боролися за свободу в 1989 році, а зараз їх громадяни миють туалети в Лондоні. Тобто це певна помста за 1989 рік з боку Росії ", - підкреслив експерт.

Важливо відзначити, що Путін навіть пандемію коронавіруса використовує в своїх підлих цілях. Кремлем розгорнута масштабна пропагандистська кампанія по всьому світу. Наприклад, про те, що секретні американські лабораторії в Україні могли спровокувати холеру або що США почали підтримувати євромайдан через плани України щодо закриття біолабораторій. Про нові маніпуляції і фейки російської влади розповідається в новому звіті East Stratcom, команди Європейської служби зовнішніх дій. У звіті наголошується, що прокремлівські боти активно поширювали твердження, що Європейський Союз не може впоратися з пандемією і "ось-ось розвалиться", а також що "ЄС егоїстичний і зраджує власним цінностям".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін хоче обдурити весь світ на тлі пандемії коронавіруса. Експерт розкрив плани Кремля, який під виглядом гуманітарної допомоги Росії намагається домогтися підриву довіри європейців до своїх національних урядів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?