Є тільки два варіанти - бойовики "ДНР" висунули новий ультиматум Зеленському
Категорія
Україна
Дата публікації

Є тільки два варіанти - бойовики "ДНР" висунули новий ультиматум Зеленському

Є тільки два варіанти - бойовики "ДНР" висунули новий ультиматум Зеленському
Джерело:  online.ua

Так звана "влада ДНР" поставили Україні черговий ультиматум по Донбасу. Окупанти продовжують наполягати на своїй участі в переговорах. Зокрема, представниця незаконного угруповання Наталія Никонорова заявила, що офіційному Києву доведеться зважати на думку окупантів. В іншому же випадку, на її думку, команді Зеленського доведеться визнати неможливість виконати свої зобов'язання по Мінським угодами і понести за це відповідальність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Києву потрібно якомога швидше усвідомити, що не рахуватися з Донбасом не вийде, а значить, перед українською владою є тільки два варіанти дій: або безпосередньо, відкрито і сумлінно розмовляти з республіками в рамках мінського формату, або офіційно визнати неможливість виконати свої зобов'язання по мінським угодам і понести за це відповідну відповідальність перед країнами-гарантами і всією світовою спільнотою", - заявила представниця бойовиків.

Вона зазначила, що офіційний Київ як і раніше відмовляється від прямого діалогу з бойовиками, що іх, звичайно ж, не влаштовує. Окупанти вважають, що мінські угоди передбачають прямий діалог з так званими "ЛНР" і "ДНР", і не збираються відступати від своєї позиції.

Важливо відзначити, що бойовики виступили з новим ультиматумом після того, як російська сторона їх нахабно, без згоди Києва, підключила до засідання ТКГ по Донбасом, що відбулося 14 травня. У МЗС України назвали цю провокацію "розвідкою боєм" і "зондуванням ґрунту". Зокрема, глава українського МЗС Дмитро Кулеба нагадав, що Київ відмовляється від прямого діалогу з бойовиками і ні в якому разі не має наміру сідати з представниками "ЛНР" і "ДНР" за стіл переговорів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ДНР "поставили Україну черговий ультиматум по Донбасу. Окупанти раптово почали наполягати на новому розведенні сил і засобів, звинувативши офіційний Київ в затягуванні переговорного процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?