Глава ПЦУ Епіфаній поставив жорстку вимогу українській владі
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава ПЦУ Епіфаній поставив жорстку вимогу українській владі

Глава ПЦУ Епіфаній поставив жорстку вимогу українській владі
Джерело:  online.ua

Глава ПЦУ Епіфаній направив листа голові українського уряду Денису Шмигалю з нагальною вимогою послабити карантин для віруючих до великого свята Трійці, яке в 2020 році випадає на 7 червня. Він озвучив владі пропозиції Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, які стосуються адаптивного застосування карантинних обмежень в європейських країнах. Епіфаній закликав офіційний Київ забезпечити баланс між необхідністю захисту населення від поширення хвороби і потребами релігійних громад у виконанні свого безпосереднього призначення, нагадавши, що вже і Великдень, і Вербну неділю українці відзначали дистанційно, перед телевізором. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

До українського уряду Епіфаній вирішив звернутися перед Трійцею не тільки для того, щоб українці змогли відвідати храми в свято, але і для того, щоб громадяни змогли віддати данину пам'яті померлим рідним 6 червня - напередодні Трійці, так як в Поминальні дні це було заборонено карантином. Тому Епіфаній попросив Шмигаля найближчим часом розглянути його лист і пропозиції та ввести адаптивний карантин для віруючих, який дозволить їм відвідувати церкви і поминати рідних.

Важливо відзначити, що до цього спікер ПЦУ, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) розкритикував церковні обряди по телевізору. Він присвятив свій пост в соцмережі роздумам про "телеєвхарістіі" і озвучив думку, що "трансляція зображення Євхаристії не є самою Євхаристією", як і "ікона не може замінити Христа, якого зображує".

"За часів радянського гоніння на віру закордонні радіо транслювали богослужіння (літургії), але я не чув, щоб у кого-то виникала думка, що можна запропонувати віруючим на території СРСР поставити на столі хліб і вино і сказати, що під час трансляції вони" стануть Тілом і Кров'ю ", якими можна причаститися. А умови радянських гонінь були значно гірше, ніж обмеження карантину", - написав священнослужитель, нагадавши, що навіть в СРСР не було таких обмежень, як на карантині.

Нагадаємо, з 11 травня в Україні початку послаблювати карантин, але цей процес буде проходити в п'ять етапів. Наступний етап запланований на 22 травня, але поки невідомо, чи будуть зняті обмеження на відвідування віруючими церков і храмів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трійця в 2020 році буде відзначатися 7 червня. Це свято припадає на 50-й день після Великодня - в цей день православні християни згадують подію, описану в новозавітній книзі Діяння апостолів - зішестя Святого Духа на 11 апостолів і Богородицю, а також самого триєдиного Бога - Отця, Сина і Святого Духа. День Святої Трійці має багато традицій і є знаковим для віруючих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?