Всі без винятку - в МОЗ терміново звернулися до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Всі без винятку - в МОЗ терміново звернулися до українців

Всі без винятку - в МОЗ терміново звернулися до українців
Джерело:  online.ua

Всі без винятку хворі коронавірусом в Україні лікуються за рахунок держави. На лікування українців передбачено чотири пакети, які покривають вартість стаціонарної допомоги та екстреної медичної допомоги. Глава МОЗ Маским Степанов на брифінгу 17 травня запевнив українців, що для них лікування від коронавіруса в лікарнях безкоштовне - всю вартість лікування відповідно до переліку лікарських засобів, затвердженого на національному рівні, держава покриває в повному обсязі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

"Держава в повному обсязі забезпечує лікування хворих коронавірусною хворобою COVID-19. У нас було прийнято чотири пакети для лікування хворих COVID-19: це стаціонарна допомога, екстрена медична допомога, пакет окремий по мобільним бригадам і четвертий пакет - це стаціонарна допомога хворим, які лікувалися в квітні, але лікувалися в лікарнях, які не ввійшли до складу опорних для лікування хворих COVID-19. Тому все без винятку лікування хворих COVID-19 в стаціонарних умовах відбувається за рахунок держави", - запевнив Степанов.

Міністр зазначив, що в ці ж фінансові пакети входить також зарплата, яка передбачає 300% надбавку для лікарів. Він підкреслив, що зараз йде процес укладення договорів з медичними установами, щоб медики якнайшвидше отримали підвищену зарплату. Обіцяні виплати за березень, за словами Степанова, медики отримали із затримкою через запізніле внесення змін до держбюджету.

"Ми вважаємо, що вже на цьому тижні всі договори будуть укладені і всі кошти будуть перераховані безпосередньо медичним установам", - пообіцяв міністр.

Важливо відзначити, що заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак раніше повідомляла, що лікування хворого з коронавірусом в Україні коштує від 300 до 10 тисяч гривень в день. Тоді чиновниця відзначала, що сьогодні в Україні коронавірус лікують по експериментальному протоколу, а в курс лікування включаються ті медикаменти, які ще не зареєстровані в країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на 17 травня в Україні зафіксовано 18291 випадків зараження коронавірусом. З них на амбулаторному лікуванні перебувають 12 503 пацієнтів, в числі яких 1070 дітей і 2916 медпрацівників. Госпіталізовано 5788 осіб, з них 231 дитина і 653 медика. У МОЗ запевняють, що на сьогоднішній день в українських лікарнях завантаженість ліжок становить не більше 13%, а це говорить про те, що лікарні здатні в повному обсязі надавати медичну допомогу хворим на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?