Вже з 1 червня - в МВС зробили важливе попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 1 червня - в МВС зробили важливе попередження українцям

Вже з 1 червня - в МВС зробили важливе попередження українцям
Джерело:  Сьогодні

В Україні вже з 1 червня почне працювати система відеофіксації порушень правил дорожнього руху. На першому етапі камери, які фіксуватимуть порушення водіїв, встановлять в Києві і навколо столиці. Спочатку запустять 50 камер, всього система розрахована на 6 тисяч пристроїв, які будуть розміщені по всіх містах України. Про це повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко в інтерв'ю Сегодня, передає ONLINE.UA.

"Планується запуск 1 червня. Відстрочка була через спалах коронавірусної інфекції на одному з підприємств, яке повинно було забезпечувати друк "листів щастя". Плюс зал, в якому знаходиться одночасно близько 20 поліцейських на небезпечному один від одного відстані, це теж могло призвести до тому, що один хворий інспектор поліції міг заразити всіх інших. Тому ми вирішили на місяць відкласти запуск цієї системи. Вона обов'язково запрацює ", - пояснив Геращенко.

Він уточнив, що на початку камери фіксуватимуть факти перевищення швидкості. Пізніше система фіксуватиме проїзд на червоне світло, їзду по смузі руху громадського транспорту.

"Такі системи працюють у всіх цивілізованих країнах. Їх завдання - не збір грошей до бюджету, а щоб в місцях підвищеної аварійної небезпеки водії натискали на гальмо. Всі камери за законом встановлюються з обов'язковим попереджувальним знаком. Ми дали всі адреси публічно, щоб всі знали, де встановлені камери. Тому що наше завдання - це не збити побільше штрафів, а щоб люди знали, що є перехрестя, на якому гинуть люди ", - підкреслив Геращенко.

Нагадаємо, система відеофіксації порушень ПДР буде працювати за таким принципом - камери фіксуватимуть факт перевищення швидкості, після чого за номерами буде встановлюватися власник автомобіля, якому буде направлено лист із зазначенням часу, місця правопорушення і навіть код, за яким людина може зайти в інтернет і подивитися відео моменту порушення. Якщо власник автомобіля був за кермом, то він заплатить штраф 255 грн. Якщо ж він дав свою машину покататися комусь, то адмінпротокол буде складатися на особу, яка була за кермом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський змінив систему штрафів для водіїв. Тепер порушники дорожнього руху не зможуть розрахуватися за перевищення швидкості віртуальними балами, за всі порушення доведеться платити грошима.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?