Забороніть це ганебне явище - церкви жорстко відреагували на резонансний скандал з дітьми
Категорія
Україна
Дата публікації

Забороніть це ганебне явище - церкви жорстко відреагували на резонансний скандал з дітьми

Забороніть це ганебне явище - церкви жорстко відреагували на резонансний скандал з дітьми
Джерело:  online.ua

Лідери римсько-католицької церкви в Україні та Української греко-католицької церкви жорстко відреагували на недавній резонансний скандал з новонародженими дітьми, яких народили українські сурогатні матері для іноземців. Вони терміново звернулися до української влади з вимогою заборонити сурогатне материнство в Україні, так як таке материнство тягне за собою жахливі феномени, які засновані на моральному злі і приносять незліченні страждання і позбавлення як народженій таким чином дитині, так і його біологічної матері, і самим людям , які таким чином "заводять немов звіряток" дітей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звернення єпископів РКЦ та УГКЦ.

"В останні дні ми стали свідками відеозапису опублікованого на сторінці клініки BioTexCom з готелю «Венеція» в Києві, який показує імпровізовану дитячу кімнату і 46 немовлят, які лежать в ліжках і плачуть. Новонароджені лежать в сучасних інкубаторах, позбавлені материнського дотику, батьківського тепла, самовідданої турботи, так потрібної їм любові, зате розглядаються як придбаний продукт, за яким з'явився покупець. Такої демонстрації зневаги людської особистості, її гідності - важко і уявити", - йдеться в заяві Блаженнішого Святослава та Мечислава Мокшицького.

Вони підкреслюють, що сурогатне материнство трактує людей як товар, який можна замовити, виготовити і продати. При цьому церковники називають морально неприйнятними як альтруїстичне, так і комерційне сурогатне материнство, яке не має ніяких виправдань і грубо порушує права новонароджених.

"Кожна дитина - це Божий дар, який слід з вдячністю приймати у відкриті руки в подружньому житті. Кожна дитина має право бути зачатою в природний спосіб, і кожна дитина має право народитися в сім'ї і виховуватися в атмосфері любові батьком і матір'ю. Сурогатне материнство це право жорстоко порушує і унеможливлює Україну йти шляхом розвитку, шляхом великої європейської спадщини. Подібний пробіл в українському законодавстві суттєво руйнує євроінтеграційні зусилля і дискредитує нашу державу в очах європейського суспільства", - додали лідери церков.

На завершення вони закликали владу припинити торгівлю дітьми в Україні, а всім вже народженим дітям забезпечити належну опіку і можливість усиновлення в сім'ях.

Нагадаємо, кілька днів українську мережу шокувало відео з майже пів сотнею немовлят, що містяться в готелі. Там за ними стежать спеціальні працівники і нянечки. Всі ці діти - від сурогатних матерів, батьки дітей - громадяни інших країн. Зокрема, КНР, Німеччини, Італії, Франції, Болгарії, Румунії та США. Через карантин немовлят не можуть забрати їх батьки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дитячий омбудсмен Микола Кулеба відреагував на скандал з дітьми, народжених сурогатними матерями. Він категорично проти того, щоб Україна була онлайн-магазином дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?