Путін вже хоче повернути Донбас Україні - експерт вказав на поразку Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін вже хоче повернути Донбас Україні - експерт вказав на поразку Кремля

Путін вже хоче повернути Донбас Україні - експерт вказав на поразку Кремля

Росія вже зазнала поразки на Донбасі, поскільки не хоче і не може ні прийняти так звані "ЛНР" і "ДНР", ні вивести свої війська. Тому глава Кремля Володимир Путін хоче "впихнути" ОРДЛО назад до складу України, але на своїх умовах. Але офіційний Київ не підігрує йому, а це значить, що російському лідеру доведеться викручуватися, щоб "не втратити обличчя". Однак, Путін вже розуміє, що збройна атака на Донбасі буде для нього самогубством, тому він продовжить тільки "лякати" Україну але на напад не вирішиться, тим паче, що і ресурсів у Росії на це вже немає. Таку думку висловив відомий російський політичний аналітик Дмитро Орєшкін в інтерв'ю Обозревателю, передає ONLINE.UA.

"Програшна ситуація в " ЛНР / ДНР". Взяти їх до себе Путін не може, у нього ресурсів немає і стратегії теж. Так, Путін хотів би їх впихнути назад до складу України, але на своїх умовах. На це в Україні не підуть, і правильно зроблять. Поки Путін не може їх віддати, тому що ця поразка і "втрата обличчя". Нічого позитивного він зробити теж не може ", - вважає Орєшкін.

Експерт упевнений, що через 5 років жителі ОРДЛО, які радіють російським паспортами і масово оформляють російське громадянство зрозуміють, що в Україні справи йдуть краще, а їм як і раніше доводиться виживати. Адже ніякого стратегічного майбутнього для "ЛНР" і "ДНР" Путін не підготував.

"Ні, відповідно я не бачу його у "ДНР-ЛНР". Вірніше, бачу приблизно таким же, як у Придністров'ї. Це буде третьосортна територія без будь-яких міжнародних прав, без економіки, звідки народ розбігається, бо там нема чого чекати. Мертва зона", - підкреслює аналітик.

При цьому Орєшкін вважає, що в найближчі роки не варто розраховувати, що Путін піде з Донбасу, але воювати, на думку експерта, він вже точно не буде.

"Ні, нападати він не буде, у нього немає на це ресурсів. Лякати, провокувати - із задоволенням. Але прямої військової фази Путін собі дозволити не може і ніхто на його місці цього робити не буде. Якщо Путін спробує щось таке зробити, то природно в Україну буде поставлено летальну зброю, туди приїдуть добровольці. Та й сама вже Україна може постояти за себе. Воювати Україна буде всерйоз, мало не покажеться ", - пояснив свою позицію аналітик.

Аналогічні прогнози і плани Путіна по Донбасу вже неодноразово робили і інші політичні аналітики. Зокрема, політичний експерт і колишній головний редактор російського видання Newsweek Михайло Фішман впевнений, що Путін хоче "впихнути" Україні її ж дві області, але на своїх умовах. Головна мета його дій - щоб ті могли накласти вето на важливі зовнішньополітичні рішення України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що щоб вийти з-під західних санкцій Росія за всяку ціну намагатиметься повернути Україні Донбас- за умови, що Путіну дадуть зберегти обличчя і не зажадають сплатити його відновлення. Такий прогноз зробив політичний експерт і засновник фонду "Вернись живим" Віталій Дейнега.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?