МОЗ вирішило долю пляжного сезону в Україні - прийнято остаточне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ вирішило долю пляжного сезону в Україні - прийнято остаточне рішення

МОЗ вирішило долю пляжного сезону в Україні - прийнято остаточне рішення
Джерело:  online.ua

Пляжний сезон 2020 в Україні відбудеться. У МОЗ вирішили відкрити пляжі на морських узбережжях, незважаючи на пандемію. Як виявилося, солона морська вода і сонце вбивають збудника інфекції. Це підтвердили у Інституті епідеміології та інфекційних захворювань НАН. Тому прийнято рішення дозволити пляжний відпочинок і купання. Про це рішення повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 18 травня, передає ONLINE.UA.

"У цьому сезоні ми зможемо купатися. Ми провели певні консультації з Інститутом епідеміології та інфекційних захворювань НАН і фахівці підтвердили, що морська сіль спільно з ультрафіолетовими променями знищує збудник коронавирусной інфекції, тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні", - заявив Ляшко.

Він зазначив, що в прісній воді коронавірус може виживати, але українцям дозволять купатися і в річках з проточною водою, де за твердженням дослідників, заразитися "досить складно". Тому, за словами Ляшка, МОЗ також дозволить відкрити і річкові пляжі.

Єдині обмеження МОЗ підготував для людей з групи ризику - людям похилого віку у віці 60+ і людям з хронічними захворюваннями не рекомендовано відвідувати пляжі. Інших же відпочиваючих Ляшко закликав дотримуватися дистанції мінімум 2 метри, регулярно мити руки, чхати тільки в одноразову серветку або в вигин ліктя. Також головний сантіарний лікар уточнив, що персонал будь-якого пляжу зобов'язаний буде носити медичні маски.

Важливо відзначити, що на сьогоднішній день, 18 травня, в Україні зафіксовано 18616 випадків зараження коронавірусом, з них 535 осіб померли, 5276 пацієнтів успішно вилікувалися. Вчені прогнозують, що вже після 20 травня пандемія в нашій країні піде на спад, а до кінця серпня повністю завершиться. Але епідеміологи не виключають, що восени почнеться друга хвиля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли і куди українці зможуть поїхати у відпустку в 2020 році. Сьогодні багато країн, вимкніть Туреччину, Грецію, Кіпр, готуються відкривати пляжний сезон, але шансів, що поїхати на море за кордон зможуть українці мало.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?