Вже з 1 серпня - НБУ повідомив українцям чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже з 1 серпня - НБУ повідомив українцям чудові новини

Вже з 1 серпня - НБУ повідомив українцям чудові новини
Джерело:  online.ua

НБУ повідомив українцям чудову новину - регулятор вирішив спростити процедуру зняття готівки з платіжних карт на касах магазинів, ресторанів і кафе. Нововведення почнуть працювати вже з 1 серпня. Правда, перевести в готівку гроші українці зможуть тільки в тих магазинах і закладах, які застосовують реєстратори розрахункових операцій (РРО). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу НБУ.

"З 01 серпня 2020 року власникам електронних платіжних засобів (наприклад, платіжних карт) стане простіше отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, які застосовують реєстратори розрахункових операцій (з відповідною відміткою про реєстрацію). Для цього Національний банк удосконалив порядок здійснення та обліку цих операцій ", - йдеться в повідомленні.

У регуляторі відзначили, що новий спосіб переведення в готівку грошей з банківської карти буде сприяти зменшенню тінізації економіки, подальшому розвитку безготівкового сегмента і зростанню фінансової інклюзії громадян в цілому. Крім того, регулятор з 1 липня 2020 року розширює можливості суб'єктів господарювання щодо здійснення операцій з переказу готівки в національній валюті через фінансові установи, які отримали ліцензію НБУ.

Всі ці нововведення включені до постанови НБУ від 7 травня 2020 №59 "Про затвердження змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні". Документ набуде чинності з 25 травня, через 10 днів після його офіційного опублікування.

Нагадаємо, з 28 квітня в Україні почали діяти нові правила фінансового моніторингу за операціями населення і бізнесу в Україні. Закон про фінансовий моніторинг частково вносить зміни в фінансові операції і боротьбу з офшорами. Згідно з нововведеннями, тепер українцям при проведенні деяких банківських операцій доведеться проходити ідентифікацію та верифікацію. Йдеться про операції на суму 400 000 гривень та більше чи іншої валюти, металу або активу в еквіваленті. Для українців при переказі грошей з картки на картку і поповненні банківського рахунку нічого не змінилося.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НБУ повідомив українцям, що ціни на продукти в Україні стабілізувалися після карантинного ажіотажу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?