Це станеться через декілька днів - Разумков поділився з українцями важливими даними
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться через декілька днів - Разумков поділився з українцями важливими даними

Це станеться через декілька днів - Разумков поділився з українцями важливими даними
Джерело:  online.ua

Очільник Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання погоджувальної ради в понеділок, 18 травня, виступив з гучною заявою - він наголосив, що через декілька днів український парламент розгляне в першому читанні законопроект №2590 "Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства". За його словами, якщо буде потрібно, то даний документ відправлять на доопрацювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

"Я пропоную залишити його в порядку денному. Якщо він потребуватиме доопрацювання - таке рішення ухвалить Верховна Рада. Тим більше, хочу нагадати, що це перше читання", - зазначив спікер парламенту.

Після заяви Разумкова його перший заступник, представник глави держави в Раді Руслан Стефанчук підкреслив, що в цьому законопроекті знаходить своє часткове втілення ініціатива українського лідера Володимира Зеленського об'єднати 65 млн українців, які проживають по всьому світу. За його словами, документ напрацьовувався разом зі Світовим конгресом українців та з діаспорськими організаціями.

"Щодо того, яким чином будуть визначатися країни, за якими буде визначатися громадянство, то це чітко прописано в даному проекті. Це не відкритий перелік, а він буде затверджуватися окремо або Верховною Радою, або Кабміном", - заявив Стефанчук та додав, що "це не буде волюнтаристський підхід за визнанням усіх громадян, які проживають в інших країнах".

Він звернув увагу на те, що Володимир Зеленський підтримує пропозицію розглянути найближчим часом даний законопроект. Що важливо розуміти, проти винесення законопроекту на розгляд парламенту виступили фракції ВО "Батьківщина" і "Європейська солідарність". Однак під час голосування їхня вимога була відхилена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 травня глава ВРУ Дмитро Разумков, в ході зустрічі з послами країн "Групи семи",  нагадав міжнародним партнерам  про важливість збереження санкцій у тих умовах, що склалися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?