У десятці кращих Україна - названі найкращі пісні Євробачення за всю історію конкурсу
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

У десятці кращих Україна - названі найкращі пісні Євробачення за всю історію конкурсу

У десятці кращих Україна - названі найкращі пісні Євробачення за всю історію конкурсу
Джерело:  online.ua

У 2020 році грандіозний вокальний конкурс Євробачення був скасований через пандемію коронавіруса, але організатори заходу запропонували меломанам в альтерантіву чимало цікавих розваг. Крім того, що глядачам показали шоу в онлайн-форматі, так ще їм запропонували обрати кращу пісню Євробачення за всю 65-річну історію конкурсу. Вибір глядачів вийшов сенсаційним - вони назвали найкращою піснею Євробачення Waterloo групи ABBA, з якої шведи перемогли на конкурсі в 1974 році. Важливо відзначити, що в десятку кращих потрапила і Україна - на сьомому місці рейтингу опинилася Вєрка Сердючка, яка з піснею Dancing Lasha Tumbai зайняла друге місце на Євробаченні в 2007 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Група АBBA виграла "Євробачення" в британському Брайтоні в 1974 році. Після цього їх трек очолив хіт-паради багатьох країн Європи, в тому числі Британії, досяг шостого рядка американського Billboard і був проданий тиражем більше шести мільйонів копій. Власне, з цього моменту і почався шлях шведського колективу до вершини слави.

На другому місці в рейтингу кращих пісень Євробачення австрійський співак Томас Нойвірт, який в 2014 році виграв на конкурсі з піснею Rise Like a Phoenix в образі бородатої жінки під псевдонімом Кончіта Вурст.

В першу десятку кращих пісень Євробачення також увійшли: Dancing Lasha Tumbai Вєрки Сердючки (2007), Diva ізраїльської співачки Дани Інтернешнл (1998), Euphoria шведської співачки Лорін (2012), Fairytale норвезького виконавця з білоруським корінням Олександр Рибак (2009) та інші.

Нагадаємо, Європейське співтовариство мовників (EBU) домовилося з представниками Нідерландів, що в 2021 році конкурс Євробачення пройде в Роттердамі на Ahoy Arena. На сьогоднішній день 18 артистів, які повинні були представляти свою країну в цьому році, підтвердили свою участь в Євробаченні 2021. Україну представлятиме група GO_A, яка перемогла на Національному відборі в 2020 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за підсумками голосування в минулому році за кращу пісню Євробачення в ТОП-10 потрапила українська співачка Джамала з піснею "1944", з якою вона перемогла на конкурсі в 2016 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?