Припиніть негайно - Євросоюз невідкладно звернувся до Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Припиніть негайно - Євросоюз невідкладно звернувся до Путіна

Припиніть негайно - Євросоюз невідкладно звернувся до Путіна
Джерело:  online.ua

Влада ЄС продовжує уважно слідкувати за діями очільника Кремля Володимира Путіна на окупованих територіях нашої країни. Так, представництво Євросоюзу в Україні озвучило офіційній Москві нову жорстку вимогу - ЄС закликає припинити порушення прав людини в окупованому Криму. Дана заява прозвучала у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє ONLINE.UA.

"Сьогодні ми згадуємо про радянську депортацію кримських татар зі своєї батьківщини. Ми пам’ятаємо всіх, хто постраждав. ЄС закликає Росію негайно припинити порушення прав людини в Криму. ЄС не визнає незаконної анексії півострова Росією", - сказано в офіційній заяві Євросоюзу.

Варто звернути увагу на те, що із заявами до 76-ї річниці депортації кримських татар виступили вже декілька держав. Так, Штати наголосили на незмінності позиції щодо незаконної окупації Криму РФ та закликали Кремль повернути Україні контроль над півостровом. Окрім того, очільники МЗС України, Естонії, Грузії, Латвії, Литви та Польщі у своїй спільній заяві засудили тодішні і сучасні репресії проти кримських татар та закликали Росію припинити порушення прав людини в Криму і виконати вимоги міжнародної спільноти щодо деокупації Криму. Також турецька влада висловила співчуття кримськотатарському народу та підтримку територіальній цілісності України.

Нагадаємо, що День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу відзначається 18 травня - саме в цей день 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар (під час головної хвилі депортації 18-20 травня було виселено 180 014 осіб). Його також відзначають як День боротьби за права кримськотатарського народу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська співачка Джамала поділилася з усіма шанувальниками особистою історією, яка трапилася з її родиною у цей трагічний день 1944 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?