Не тільки для мозку - названий найкорисніший для серця продукт
Категорія
Технології
Дата публікації

Не тільки для мозку - названий найкорисніший для серця продукт

Не тільки для мозку - названий найкорисніший для серця продукт
Джерело:  online.ua

Волоський горіх набагато корисніший для серця, ніж для головного мозку. Цей популярний продукт може стати знахідкою для страждаючих серцево-судинними захворюваннями людей за рахунок свого унікального складу. До того ж вживання волоських горіхів в їжу знижує ризик передчасної смерті від різних причин майже на 50%. Про це повідомила докторка медичних наук в Гарвардській школі охорони здоров'я Марта Гуаш Ферре, передає ONLINE.UA з посиланням на La Vanguardia.

Волоський горіх, за словами експертки, містить більше альфа-ліноленової кислоти, ніж інші види горіхів. Вона є омега-3 жирними кислотами, схожими на ті, що міститься в рибі. Крім цього, в цьому корисному продукті містяться речовини, які володіють потужними антиоксидантними і протизапальними властивостями.

"Тому волоські горіхи на відміну від інших горіхів, які містять більше мононенасичених жирів, варто розглядати окремо. Різні дослідження показали, що волоські горіхи можуть захищати від захворювань серця за рахунок поліпшення ліпідного профілю. Варто також відзначити антиоксидантні та протизапальні властивості продукту", - пояснила експерт.

Також вона нагадала, що два роки тому група дослідників під її керівництвом завершила масштабну роботу з участю близько 200 тисяч американців. Дослідження тривало протягом 30 років. Тоді вчені прийшли до висновку, що вживання трьох порцій волоських горіхів в тиждень знижує ризик смерті від різних причин на 45%.

За словами Гуаш Ферре, крім безперечної користі волоських горіхів для серця, вони покращують показники холестерину в крові, і навіть знижують ріст пухлини при підтвердженому раку молочної залози.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що волоські горіхи допомагають боротися з депресією. До такого висновку прийшли вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, які запевняють, що люди, які регулярно їдять горіхи, на 26% рідше страждають депресіями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?