НАЗК взялося за багатомільйонні доходи Тимошенко з США - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

НАЗК взялося за багатомільйонні доходи Тимошенко з США - що відомо

Джерело:  online.ua

В кінці квітня 2020 року лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко раптово доповнила свою декларацію про доходи значною сумою в розмірі понад 148 млн гривень (близько 5,5 млн доларів). Вона вказала, що отримала ці гроші як "компенсацію шкоди, заподіяної політичними репресіями 2011-2014 років, яка отримана в США на стадії досудового врегулювання". Джерелом Тимошенко вказала юридичну компанію з Техасу Reid, Collins, Tsai LLP. Вона зазначила, що, згідно із законодавством, відразу задекларувала отриманий дохід, але попередила, що інших подробиць не надасть через законодавче регулювання в США щодо юридичних обмежень по справі. Національне агентство з питань запобігання корупції зацікавилося багатомільйонним доходом Тимошенко з США - зокрема, анонсована перевірка своєчасності надання народною депутаткою даних про істотні зміни в майновому стані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу НАЗК.

"НАЗК перевіряє своєчасність подання народним депутатом України Юлією Тимошенко повідомлень про суттєві зміни в майновому стані", - йдеться в повідомленні агентства.

Крім доходів Тимошенко, НАЗК перевірить декларацію про доходи її соратника Сергія Власенка, який отримав від тієї ж американської компанії 142 млн гривень. Гроші йому, як вказали в НАЗК, були перераховані чотирма платежами - 18,8 млн грн, 56,9 млн грн, 57,3 млн грн та 8,9 млн грн. За що він отримав такий іноземний дохід не вказано.

Важливо додати, що раніше в New York Times повідомили, що цією сумою від позову Тимошенко відкупилася нью-йоркська юридична фірма Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom, яку нардепка звинувачувала в тому, що вона допомагала Януковичу політично переслідувати її та сприяла її ув'язненню. Цю фірму найняло Міністерство юстиції України для незалежної оцінки судового процесу над Тимошенко в зв'язку з її позовом проти України до Європейського суду з прав людини. У висновках Skadden говорилося, що справа не була політично мотивованою. В результаті Тимошенко вирішила подати до суду на фірму Skadden, але в компанії вважали за краще досудове врегулювання, погодившись виплатити Тимошенко і Власенко збиток в розмірі близько 11 млн доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАЗК вже розбирається зі скандалом навколо Зеленського. Йдеться про оплату перельоту президента України в Оман.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?