Ми вирішили дозволити - глава Кабміну терміново звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми вирішили дозволити - глава Кабміну терміново звернувся до українців

Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль виступив з гучною заявою - він наголосив, що уряд дозволить роботу громадського транспорту з 22 травня, а роботу дитсадків і метрополітену з 25 травня. За його словами, дію карантину буде продовжено, однак тепер українці переходять, як і обіцялося раніше, до адаптивного карантину. Про це глава КМУ розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Вже з 22 числа буде прийнятий ряд пом'якшень щодо карантину. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань, ми також відкриємо готелі, крім хостелів, дозволимо роботу готелів без роботи ресторанів і басейнів. Також буде пом'якшена можливість проведення служб в храмах", - розповідає очільник Кабміну.

Що важливо розуміти, служби в храмах для прихожан можна буде проводити за умови не більше 1 людини на 10 кв. м релігійних споруд. Денис Шмигаль також звернув увагу на те, що з 25 числа його команда нарешті дозволить роботу дитячих садків і метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація. Він також зазначив, що усі ці рішення будуть ухвалені під час засідання Кабміну 20 травня. Згідно з прогнозами Шмигаля, авіасполучення, міжнародне в тому числі, відновиться ймовірно в червні. Глава КМУ також наголосив, що найближча дата, коли європейські країни оголосили про можливість відкриття авіасполучення, це не раніше 15 червня.

Варто зазначити, що нещодавно мер Дніпра Борис Філатов поскаржився, що Кабінет міністрів займається самообманом, коли відмовляється повноцінно запускати громадський транспорт. Він також наголосив, що транспорт у містах все одно працює, просто за спецперепустками.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль нарешті пояснив, коли відбудеться остаточне скасування карантинних обмежень - подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?