Приймаю і все ще тут: Трамп шокував словами про небезпечні ліки проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Приймаю і все ще тут: Трамп шокував словами про небезпечні ліки проти COVID-19

Джерело:  Голос Америки

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп зізнався, що приймає гідроксихлорохін — антималярійні ліки — для профілактики проти коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За його словами, період приймання препарату вже сягнув півтора тижня. Він його отримує у комбінації з цинком та не здав жодного позитивного тесту на коронавірус з того часу.

"Мені вони не зашкодять. Вони вже застосовуються 40 років — проти малярії, вовчака, іншого. Я їх приймаю. Працівники на передовій їх приймають. Багато лікарів їх приймають", - стверджує Трамп.

Слід нагадати, що американський лідер вже "рекламував" цей препарат. Тоді його вважали одним з потенційних засобів боротьби проти COVID-19 та проводили відповідні дослідження.

Утім, клінічні випробування довели його несуттєву дієвість. Ба більше, у багатьох пацієнтів, які приймали гідроксихлорохін, виявили побічні ефекти. Прийом препарату негативно вплинув на організм людей, та, попередньо, міг погіршити їхній стан.

Після цього державні органи США виступили з жорстким попередженням щодо антималярійного препарату. Використовувати його дозволили лише в умовах стаціонару.

Сам Трамп наголосив, що не має жодних симптомів коронавірусу.

"Я приймаю їх щонайменше півтора тижня. Таблетку щодня", - додав він.

Нагадаємо, кількість підтверджених випадків коронавірусу COVID-19 у США сягнула понад 1,5 мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп заявив, що з коронавірусом COVID-19 можна боротися ультрафіолетовими променями та дезінфекційними засобами — його твердження шокували професійних медиків. Його моментально розкритикували спеціалісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?