Будемо робити все - Зеленський дав нову важливу обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Будемо робити все - Зеленський дав нову важливу обіцянку українцям

Джерело:  online.ua

19 травня під час традиційної наради з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 главі держави Володимиру Зеленському офіційно відзвітували, що в країні за добу захворіло 260 людей, а одужало 356. Український лідер звернув увагу на те, що коронавірусна епідемія змусила нас усіх приймати нові рішення й нові умови життя. За його словами, всі країни у світі переосмислили свої підходи, однак українська влада має намір й надалі робити усе можливе, аби захистити своїх громадян від пандемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Сьогоднішня тенденція з кількості тих, хто захворів, і тих, хто одужав, вселяє надію, що перші виклики ми достойно пройшли. Однак це не означає, що ми повинні недбало ставитися до коронавірусної інфекції. Будемо робити все, щоб гарантувати безпеку українців!, – зазначив Володимир Зеленський.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів українському лідеру, що станом на 19 травня майже всі області виплатили березневі надбавки до 300% до зарплат лікарям, які борються з коронавірусом. За його словами, 3 області вирішать це питання найближчими днями. Окрім того, зазначається, що деякі регіони вже почали виплати надбавок за квітень, і до кінця тижня український уряд очікує значного збільшення кількості укладених угод з Національною службою здоров’я, що необхідно для здійснення цих виплат.

Що важливо розуміти, кількість хворих коронавірусом в Україні знову почала зменшуватися — у вівторок, 19 травня, станом на 9:15, зафіксовано 18 876 випадків зараження. Протягом останньої доби виявлено 260 нових випадків зараження коронавірусом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фракція "Голос" звинуватила очільника МОЗ у брехні, а також заявила, що партія буде збирати голоси за відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я. Усі подробиці конфлікту можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?