Він уникає відповідальності: Китай відповів адміністрації Трампа на ультиматум
Категорія
Світ
Дата публікації

Він уникає відповідальності: Китай відповів адміністрації Трампа на ультиматум

Він уникає відповідальності: Китай відповів адміністрації Трампа на ультиматум
Джерело:  online.ua

Китайська влада звинуватила адміністрацію президента США Дональда Трампа у намірах скинути з себе відповідальність за наслідки епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника МЗС КНР Чжао Ліцзяня.

Таким чином офіційний Пекін прокоментував заяву американського лідера на адресу керівництва Всесвітньої організації охорони здоров'я. За словами дипломата, Вашингтон зацікавлений у перекладанні відповідальності на іншу сторону.

В МЗС вважають, Сполучені Штати не зможуть звинуватити Китай у власних невдачах у боротьбі з COVID-19. Китайські дипломати закликали американських політиків займатися вирішенням реальних проблем та співпрацювати у цьому питанні з міжнародною спільнотою.

Адміністрація Трампа неодноразово виступала зі звинуваченнями на адресу ВООЗ, яка нібито погано відреагувала на потенційну загрозу COVID-19 взимку, та Китай — той нібито взагалі повністю відповідальний за епідемію.

Відповідні звинувачення, утім, йдуть не тільки з боку Сполучених Штатів. Низка державних лідерів з Європи також виступили зі схожими заявами. Вони зауважили, що Пекін не надав детальної інформації щодо швидкості поширення інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Дональд Трамп адресував керівництво Всесвітньої організації охорони здоров’я лист, у якому поставив новий ультиматум. Адресантом послання став у першу чергу особисто Тедрос Аданом Гебреісус. Американський державний лідер "дав" йому 30 діб для "істотних поліпшень". Невиконання цього доручення коштуватиме організації фінансування від Вашингтона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?