Нові ліки та імунітет: у Китаї оголосили про ривок у боротьбі проти коронавірусу
Категорія
Технології
Дата публікації

Нові ліки та імунітет: у Китаї оголосили про ривок у боротьбі проти коронавірусу

Нові ліки та імунітет: у Китаї оголосили про ривок у боротьбі проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Команда китайських вчених розробляє нові ліки проти коронавірусу COVID-19, які відрізняються нібито від інших проєктів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Фахівці грунтують свою розробку на антитілах. Вважається, що цей препарат не тільки лікує інфекцію, а може й надати короткотривалий імунітет проти неї.

За словами Санні Се — директора центру передових технологій у сфері геноміки Пекінського університету, науковці вилучили нейтралізуючі антитіла зі зразків крові 60 пацієнтів, які раніше успішно здолали інфекцію в організмі. Наразі препарат пройшов випробування на тваринах.

"Коли ми вводили нейтралізуючі антитіла інфікованим мишам, через п'ять днів вірусне навантаження знижувалася у 2500 разів", - пояснили автори дослідження.

У разі введення препарату тварині до інфікування, вона отримувала тимчасовий імунітет проти COVID-19. Така деталь може стати дуже корисною для медиків, які працюють над подоланням епідемії та контактують із хворими.

Санні Се додав, місцем проведення клінічних досліджень стане Австралія та кілька інших країн. Препарат має бути готовим вже цього року.

"Ми сподіваємося, що ці нейтралізуючі антитіла зможуть стати спеціалізованим ліками, які зупинить пандемію", - підкреслив науковець.

Утім, слід додати, що для оцінки все ж необхідно дочекатися результатів дослідження. Вже неодноразово фахівці з різних країн виступали із заявами про ліки проти коронавірусу, однак вони виявлялися неефективними.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені заявили, що чоловіки з низьким рівнем тестостерону частіше стають жертвами коронавірусу COVID-19. На думку дослідників, такі відомості дозволять врятувати безліч життів у майбутньому. Загальний ризик смертельного випадку для чоловік удвічі більший за жінок. Раніше лікарі не могли визначити, з чим пов’язана така різниця. Тестостерон обговорювали лише на рівні припущень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?