Чому не варто гуглити симптоми хвороби - відповідь науковців
Категорія
Технології
Дата публікації

Чому не варто гуглити симптоми хвороби - відповідь науковців

Джерело:  online.ua

Науковці встановили, що останнього часу пошук інформації про симптоми хвороб набув більшої популярності. Лише після відбувається бесіда безпосередньо з медиками. Така тенденція може нашкодити багатьом людям. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Medical Journal of Australia.

Команда медиків з австралійського університету імені Едіт Коен провели аналіз роботи медичних сайтів, сервісів та додатків. Вони з'ясували, що лише третина запитів приводить людину до правильної поради.

На території Австралії щохвилини користувачі вводять близько 70 тисяч запитів у Google, які пов'язані з медичними питаннями. Загалом близько 40% хворих замість спілкування з лікарем обирають інтернет.

Користувачі отримують правильні рекомендації від фахових сайтів, онлайн-сервісів чи додатків лише у 36% випадків. Найкращі додатки для самодіагностики інформують людину належним чином лише у 49% запитів.

Головною проблемою усіх інтернет-засобів вчені назвали переоцінення загрози, яку становлять хвороби для користувачів. Це призводить до більш жорстких рекомендацій та суворішого алгоритму дій, ніж цього реально потребує ситуація.

Нагадаємо, особливо кількість запитів щодо свого здоров'я зросла через пандемію коронавірусу COVID-19. Більшість країн світу влаштували тотальний локдаун для населення, щоб обмежити ризики поширення інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда китайських вчених розробляє нові ліки проти коронавірусу COVID-19, які відрізняються нібито від інших проєктів. Фахівці грунтують свою розробку на антитілах. Вважається, що цей препарат не тільки лікує інфекцію, але й може надати короткотривалий імунітет проти неї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?