Коронавірус серед медиків: скільки випадків уже підтвердили в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус серед медиків: скільки випадків уже підтвердили в Україні

Джерело:  online.ua

Новий коронавірус COVID-19 активно поширюється серед представників медичної галузі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, протягом останньої доби інфекції підтвердили ще у 46 медиків. Загальна кількість інфікованих серед них зросла до 3 696 випадків.

Відомо, що 671 уражений COVID-19 потрапив у лікарню. Інші 3 025 знаходилися на амбулаторному лікуванні.

Наразі 21 медик приєднаний до апарата штучної вентиляції легенів. Від початку епідемії здолали коронавірус 1 445 представників галузі. Ще 27 людей померли.

Нагадаємо, станом на ранок 19 травня в Україні підтвердили вже 18 876 випадків COVID-19. За останню добу приріст склав 260, що говорить про уповільнення поширення інфекції.

З 11 травня почався вихід країни з карантинного режиму, другий його етап почнеться вже 22-го числа. Планується відновлення роботи громадського транспорту, однак з жорсткими епідеміологічними обмеженнями. Досі триває обговорення ідеї щодо відкриття метрополітенів. З особистим закликом щодо Києва виступив столичний мер Віталій Кличко.

Як повідомляв ONLINE.UA, російським журналістам вдалося дізнатися шокуючі дані про те, що смертність від коронавірусної інфекції серед лікарів в Росії у 16 разів вища, ніж в країнах зі співставними масштабами епідемії. Згідно з підрахунками редакції ЗМІ, в Росії від коронавірусу загинули щонайменше 186 медичних працівників. Якщо вірити офіційній статистиці, то виходить, що кожен 15-й померлий від COVID-19 в країні – це медик. Варто звернути увагу на те, що це в 16 разів більше, ніж в шести країнах, де епідемія набула співставних масштабів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?