Коли відкриють кінотеатри і дозволять концерти - пояснення уряду
Категорія
Культура
Дата публікації

Коли відкриють кінотеатри і дозволять концерти - пояснення уряду

Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів планують перезапустити усю культурну сферу України під час останнього етапу виходу з карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на hromadske.

За словами т.в. міністра культури, молоді та спорту Світлани Фоменко, орієнтовною датою стало 1 липня. Утім, це не остаточне рішення.

"В цілому, ми розраховували, що з 1 липня будуть зняті обмеження, але ці наші розрахунки і горизонт планування повністю залежить від тієї епідеміологічної ситуації, яка є в державі", - пояснила посадовиця.

Фоменко зауважила, дату ще не зафіксували, її можуть скорегувати відповідно до ситуації, що змінюється. На це можуть вплинути у першу чергу показники захворюваності.

Водночас міністерка додала, повноцінно культурні заклади можуть відновити роботу лише за умови повного скасування карантинних обмежень. Без цього неможливо проводити масові заходи.

"Якщо, наприклад, фестиваль ще можна розглядати можливість просто неба проводити, то що стосується герметичних приміщень, таких як театри, кінотеатри, філармонії, то тут треба бути дуже обережним, тому що в першу чергу треба думати про здоров’я громадян", - резюмувала вона.

Нагадаємо, станом на 19 травня в Україні підтвердили вже 18 876 випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий коронавірус COVID-19 активно поширюється серед представників медичної галузі. Згідно із заявою міністра охорони здоров’я Максима Степанова на брифінгу, протягом останньої доби інфекції підтвердили ще у 46 медиків. Загальна кількість інфікованих серед них зросла до 3 696 випадків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?