Росія екстрено скликає засідання Радбезу ООН - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія екстрено скликає засідання Радбезу ООН - що відбувається

Джерело:  Укрінформ

Офіційна Москва ініціювала 21 травня "неформальну відеоконференцію" Радбезу ООН "за участі жителів Криму". Варто звернути увагу на те, що російська влада скликає цей захід у відповідь на неформальне засідання членів РБ ООН у березні, ініційоване Україною і партнерами. Такими даними поділився постпред України при ООН Сергій Кислиця. Окрім того, він зазначив, що Росія вкотре намагається вистрелити собі в ногу, хоча навіть не здогадується, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ"

"Тоді міжнародна спільнота засудила Росію за тимчасову окупацію українського півострова та порушення прав людини. Аби хоч якось виправдати свій провал у березні, російська делегація не знайшла нічого кращого, як скористатися "ноу-хау" України та партнерів й організувати неформальну інтернет-дискусію щодо Криму для членів Радбезу та запрошених осіб", - розповідає постпред України при ООН.

Сергій Кислиця звернув увагу на те, делегація РФ запросила на онлайн-зустріч так званих представників громадянського суспільства та ЗМІ Криму.

"Нам також добре відомо, що останніми тижнями росіяни намагалися запросити представників окупаційної влади Криму, проти яких діють міжнародні санкції. Але Україні та її партнерам удалося цьому запобігти. Росія вкотре намагається вистрелити собі в ногу", - наголошує постпред.

Український дипломат прогнозує, що під час відеозустрічі "росіяни та їхні "ряджені" актори зачитають чергову мантру про "добровільне возз’єднання кримського народу із РФ", а міжнародна спільнота повторить базові істини, що Кримський півострів – тимчасово окупований, Росія – держава-окупант, окупаційна влада має припинити порушення прав людини. Не потрібно забувати й про те, що днями до 76-ої річниці депортації кримськотатарського народу чимало світових лідерів засудили порушення прав кримських татар і прав людини на тимчасово окупованому півострові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда канцлерки ФРН Ангели Меркель стурбована регулярними кримінальним переслідуванням понад 80 кримських татар Росією за сумнівними звинуваченнями - вона висунула очільнику Кремля Володимиру Путіну нову жорстку вимогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?